Potraviny a vaření
Uchovávání žloutků v lednici - jak uchovat, skladovat (olivový olej)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3770x
Pokud je do receptu potřeba jeden nebo více vaječných bílků, můžete několik dní uchovávat i samotné žloutky zalité olivovým olejem v šálku.
Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (citron)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2128x
Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, natřete prasklé místo plátkem citronu a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.
Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (ocet)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2040x
Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, namažte prasklé místo octem a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3929x
Blánu z telecích jater odstraníte snadno - na chvilku je namočte do vroucí vody a sundejte.
Telecí játra po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (mléko)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2550x
Telecí játra dost změknou když je před tepelnou úpravou namočená v mléce. Přidáte-li do mléka několik lístků šalvěje, játra budou vonět i po ní.
Krájení kuřecích prsou na velmi tenké plátky - jak, čím pomoci, aby se dobře krájely (mrazák)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2076x
Když krájíte kuřecí prsíčka na tenké plátky, zkuste nejdřív maso nechat dvacet minut v mrazáku. Lehce zatvrdlé maso se líp krájí.
Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (citron, sůl)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1932x
Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho potřete půlkou citronu a posypejte jemnou solí.
Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (olej, ocet)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2439x
Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho lehce potřete olivovým olejem a pak ho zabalte do utěrky navlhčené bílým octem.
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3178x
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte lžičku oleje.
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3382x
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte pár kapek citronu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)
- Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
- Maková náplň do buchet voňavější - jak to udělat, co použít (skořice, hřebíček)
- Provizorní trychtýř - jak udělat, co použít (alobal)
- Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
- Rez na příborech - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)
- Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
- Zbytky jídla připečené, zaschlé - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)
- Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
- Snadný domácí nanuk z jogurtu - jak udělat, připravit
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)