Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Uchovávání žloutků v lednici - jak uchovat, skladovat (olivový olej)

Pokud je do receptu potřeba jeden nebo více vaječných bílků, můžete několik dní uchovávat i samotné žloutky zalité olivovým olejem v šálku.

Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (citron)

Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, natřete prasklé místo plátkem citronu a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.

Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (ocet)

Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, namažte prasklé místo octem a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.

Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)

Blánu z telecích jater odstraníte snadno - na chvilku je namočte do vroucí vody a sundejte.

Telecí játra po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (mléko)

Telecí játra dost změknou když je před tepelnou úpravou namočená v mléce. Přidáte-li do mléka několik lístků šalvěje, játra budou vonět i po ní.

Krájení kuřecích prsou na velmi tenké plátky - jak, čím pomoci, aby se dobře krájely (mrazák)

Když krájíte kuřecí prsíčka na tenké plátky, zkuste nejdřív maso nechat dvacet minut v mrazáku. Lehce zatvrdlé maso se líp krájí.

Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (citron, sůl)

Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho potřete půlkou citronu a posypejte jemnou solí.

Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (olej, ocet)

Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho lehce potřete olivovým olejem a pak ho zabalte do utěrky navlhčené bílým octem.

Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)

Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte lžičku oleje.

Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte pár kapek citronu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny