Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Uchovávání mozarelly - jak skladovat, uchovávat (nálev, sůl)

Zbude-li vám mozarella, uchovávejte ji stále v nálevu, ve kterém jste ji zakoupili. Pokud jste ho už scedili, nahraďte ho osolenou vodou.

Mléko těžko stravitelné - jak, čím napomoci lepšímu trávení (soda, cukr)

Pokud je pro vás mléko těžko stravitelné, ale přesto ho máte vypít v koktejlu nebo ho použít v nějakém receptu, smíchejte mléko s trochou sody a oslaďte ho. Bude stravitelnější.

Kvalita zakoupeného oleje - jak ověřit, otestovat (peroxid)

Abyste si ověřili pravost kvality proklamované na etiketě zakoupeného oleje, nalijte lžíci oleje do skleničky z průhledného skla a přidejte trochu peroxidu. Pokud směs získá nazelenalou barvu, koupili jste prakticky olivový olej. Pokud ale získá jasně růžovou barvu, bude to olej ze sezamu, zatímco nažloutlá šeď prozradí olej z arašídů.

Krájení petrželky najemno - jak krájet, aby si uchovala co nejvíce vůně (nůžky)

Když chcete zachovat nejvíce vůně při krájení petrželky najemno, zkuste ji stříhat malými a ostrými nůžkami, neboť při krájení nožem se z lístků uvolňuje a ztrácí veškerá šťáva.

Uchovávání, skladování rajčatové šťávy - jak uchovávat, skladovat (olivový olej)

Pro lepší uchování zbytku šťávy nebo koncentrátu z rajských jablek v zavařovací sklenici, nalijte nahoru trochu olivového oleje.

Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle

Ta nejlepší metoda pro snadné čištění fazolí a zbavování je vláken je, když fazole namočíte na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.

Loupání rajčat ze slupky - jak oloupat snadno a rychle

Když máte perfektně a snadno oloupat slupku z rajčat, namočte je na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.

Houby při vařené tmavnou, hnědnou - jak, čím zabránit (ocet)

Aby houby zůstaly během varu světlé, ponořte je na krátkou chvíli do lázně z vody a octa.

Loupání vřelých brambor - jak oloupat, abychom se nepopálili

Musíte oloupat vařené brambory, abyste udělali kaši nebo noky, ale pálí? Udělejte to takto: všechny je i se slupkou rozkrojte napůl a propasírujte rovnou přes pasírovačku brambor tak, aby dužina směřovala dolů. Z dírek bude vycházet pouze bílá část. Naproti tomu slupka zůstane uvnitř pasírovačky brambor!

Syrová cibule lehce stravitelná - jak to udělat, co použít (sůl, voda)

Máte problémy strávit syrovou cibuli? Před přidáním do salátu ji osolte, namočte na několik minut do studené vody, opláchněte a osušte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny