Potraviny a vaření
Rychlokvašky v octovém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2461x
Rychlokvašky v octovém nálevu - příprava: Okurky důkladně vydrhneme, opláchneme čistou vodou a propícháme vidličkou. Naskládáme je do sklenic střídavě s kolečky oloupané mrkve, cibule a křenu, navrch každé sklenice dáme po
Číst dál: Rychlokvašky v octovém nálevu - jak připravit, udělat
Rychlokvašky s česnekem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1981x
Rychlokvašky s česnekem - příprava: Okurky důkladně očistíme, opereme a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do pětilitrové sklenice, proložíme oloupanými stroužky česneku a vinnými listy, přidáme koření a
Sterilovaný okurkový salát s mrkví - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1992x
Sterilovaný okurkový salát s mrkví - příprava: Očištěné okurky, mrkev a cibuli nahrubo nastrouháme do mísy, přidáme cukr, sůl, pepř, ocet a olej a dobře promícháme. Napěchujeme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při
Číst dál: Sterilovaný okurkový salát s mrkví - jak připravit, udělat
Sterilovaný pikantní okurkový salát - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2288x
Sterilovaný pikantní okurkový salát - příprava: Neoloupané okurky nastrouháme na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka a feferonky najemno nasekáme. Vše promícháme v míse, přidáme ocet, cukr, vegetu a sůl a znovu
Číst dál: Sterilovaný pikantní okurkový salát - jak připravit, udělat
Sterilovaný okurkový salát s česnekem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1819x
Okurkový salát s česnekem - příprava: Oloupané okurky nastrouháme na tenká kolečka, 3 oloupané stroužky česneku nastrouháme na tenké plátky, obojí promícháme, zalijeme vodou a necháme stát asi 2 hodiny. Pak scedíme, zalijeme
Číst dál: Sterilovaný okurkový salát s česnekem - jak připravit, udělat
Papriky ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2229x
Papriky ve vlastní šťávě - příprava: Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky, které prosolíme a namačkáme do sklenic, aby pustily šťávu. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme je 15 minut při teplotě 95 °C, druhý den je znovu
Papriky v rajčatovém protlaku (polotovar) - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1774x
Papriky v rajčatovém protlaku - příprava: Omytá rajčata překrájíme, podlijeme troškou vody, rozvaříme a propasírujeme přes síto. Přidáme ocet, cukr a sůl a ještě povaříme. Papriky zbavíme stopek a semeníků, omyjeme a zvolna prohříváme
Číst dál: Papriky v rajčatovém protlaku (polotovar) - jak připravit, udělat
Naložené masité papriky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1753x
Naložené masité papriky - příprava: Papriky rozkrojíme, zbavíme stopek a semeníků a nakrájíme na libovolné kousky, které povaříme asi 3 minuty v nálevu. Pak je vyjmeme, naskládáme do sklenic, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme
Sterilované červené kapie - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2049x
Sterilované červené kapie - příprava: Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semeníky, opláchneme a ještě překrojíme
na poloviny. Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat, vložíme do sklenic a do
Sterilované papriky se zelím - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2436x
Sterilované papriky se zelím - příprava: Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky, které promícháme s cukrem, solí a kmínem a necháme chvíli odležet. Z paprik odkrojíme vrchní část se stopkou, odstraníme semeníky a vypláchneme je,
Číst dál: Sterilované papriky se zelím - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Sterilovaná ostrá papriková pomazánka - jak připravit, udělat
- Paprikový protlak - jak udělat, připravit
- Nakládané papriky s cibulí - jak udělat, připravit
- Omáčka připálená, přichycená - jak, čím pomoci, zabránit připálené chuti (máslo)
- Omáčka tekutá, řídká - jak, čím zahustit (maizena)
- Rajčatová omáčka, ragú kyselé - jak, čím osladit (cukr, smetana)
- Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
- Vaření těstovin - jaké množství vody použít
- Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
- Kupovaný hrášek čerstvý - jak, podle čeho poznat při nákupu
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)