Potraviny a vaření
Mrkev naložená v soli - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2597x
Mrkev naložená v soli - příprava: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky o hraně asi 5 mm, povaříme ji v mírně osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Pak ji promícháme se solí, napěchujeme do sklenic, povrch posypeme vrstvou
Mrkev v okurkovém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1982x
Mrkev v okurkovém nálevu - příprava: Očištěnou mrkev povaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Po zchladnutí ji nakrájíme na kostičky nebo kolečka a spolu s kořením nandáme do sklenic. Zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2924x
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - příprava: Vyloupaný hrášek povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě, pak jej scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme jej do skleniček, zalijeme horkým nálevem a
Číst dál: Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3023x
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - příprava: Vyloupaný hrášek povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě, potom jej scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do skleniček a zalijeme horkým nálevem.
Číst dál: Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Mangoldové pesto - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2814x
Mangoldové pesto - příprava: Cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje. Vyjmeme a na stejné pánvi necháme zavadnout pokrájený mangold. Obojí přendáme do mixéru,
Zavařený kadeřávek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2750x
Zavařený kadeřávek - příprava: Kadeřávek zbavíme špatných listů, opereme a nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a tenká kolečka mrkve, přidáme kadeřávek, podlijeme troškou vody, osolíme a
Naložená hlávková kapusta - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2222x
Naložená hlávková kapusta - příprava: Očištěnou kapustu rozebereme na listy, které nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
Růžičková kapusta ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1978x
Růžičková kapusta ve slaném nálevu - příprava: Kapustové růžičky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, nandáme do sklenic, zalijeme slaným nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90
Číst dál: Růžičková kapusta ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1935x
Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu - příprava: Kapustičky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme je a naskládáme do sklenic, přičemž je prokládáme kolečky cibule. Do každé sklenice přidáme 3
Číst dál: Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Ředkvičky naložené se zeleninou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 11. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1889x
Ředkvičky naložené se zeleninou - příprava: Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, vložíme do mísy a promícháme se solí. Směs vložíme do sklenic, zalijeme nálevem a necháme nejméně hodinu odležet. Pak uzavřeme víčky a
Číst dál: Ředkvičky naložené se zeleninou - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Ředkvičky v octě - jak připravit, udělat
- Sterilované ředkvičky na sladkokyselo - jak připravit, udělat
- Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
- Kedlubny s křenem - jak připravit, udělat
- Sterilované kedlubnové zelí - jak připravit, udělat
- Pikantní sterilované kedlubny - jak připravit, udělat
- ► Zavařené kedlubny s mrkví - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
- Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat
- Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)