Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Nahořklá a kyselá chuť chleba - co znamená, značí

Příliš kyselá až hořká chuť může být způsobena zpracováním starého těsta, které obsahuje více kyseliny octové. Nahořklá až štiplavě kyselá chuť znamená, že chléb má příliš octové a máselné kyseliny.

Balený chleba orosený - co znamená, značí

Je-li balený chléb orosený, výrobce ho zabalil ještě teplý. Takový chléb může rychleji zplesnívět a obvykle nevydrží v nezměněné kvalitě po celou dobu vyznačené trvanlivosti.

Chléb s měkkým propadajícím se povrchem - co znamená, značí

Pokud má chléb na pohmat měkký, propadávající se povrch, došlo k odtržení kůrky od střídy, což je podle odborníků vada chleba. Kůrka může být rozpraskaná, ale jen pokud je to pro daný typ chleba charakteristická vlastnost.

Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená

Naopak příliš bledá kůrka skrývá celkově nepropečený výrobek s vlhkou, mazlavou střídou, která může začít velmi brzy plesnívět.

Připálená kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená

Připálená kůrka signalizuje, že chléb bude mít nahořklou chuť.

Zašpiněná kůrka u chleba, bochníku - co znamená

Zašpiněná kůrka dokazuje nedostatečné čištění plechů na pečení nebo prostoru pece.

Nepravidelný a deformovaný tvar chleba, bochníku - co znamená

Nepravidelný a deformovaný tvar svědčí o nedodržení technologického postupu při výrobě - například nízký a plochý chléb prozrazuje špatné kynutí.

Čertvý chléb v obchodě - jak poznat čerstvost, stáří

Čerstvost chleba v obchodě se dá poznat zejména podle pružnosti střídky - na čerstvém, dobře propečeném chlebu se ihned po stisknutí vrací do původního stavu.

Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)

Vymytá láhev od kečupu dobře poslouží jako dávkovač těsta na palačinky - navíc nebudete mít pokapaný celý sporák.

Šípková šťáva - jak připravit, udělat

Šípková šťáva - příprava: Šípky zbavíme lístků, rozmixujeme a zalijeme vodou. Necháme 2 hodiny louhovat a pak na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec vývar slijeme přes síto, případně ještě jednou přes plátno, abychom se

Číst dál: Šípková šťáva - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny