Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (žloutek, hořčice)

Sraženou majonézu velice lehce vypracujeme v hladkou - v jiné nádobě rozmícháme čerstvý žloutek s trochou hořčice a za stálého míchání do nich postupně vmícháme sraženou majonézu.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme špetku soli.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme několik kapek citronové šťávy.

Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)

Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme kávovou lžičku studené vody.

Vaření vajec - jak, to udělat, co použít, aby skořápka nepraskla (sůl)

Vařená vajíčka určitě ve vodě neprasknou, přidáme-li do vody trochu soli.

Vařená vejce, vajíčka - jak oloupat snadno a rychle (ocet)

Vařená vajíčka se budou lépe loupat, když do vařící vody přidáme lžičku octa.

Brynza - jak, kde skladovat, uchovávat, aby déle vydržela

Brynza bude déle kvalitní, když ji natlačíme do sklenice, přikryjeme a uložíme na chladném místě.

Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit

Doma si můžeme připravit šlehačku z plnotučného mléka (2,5 dl), ve kterém rozpustíme 12,5 g výběrového másla nebo ivy. Mléko s máslem dobře ohřejeme, potom asi 3 minuty mixujeme a uložíme na chladné místo. Po dobrém vychlazení šleháme jako smetanu ke šlehání.

Převařené mléko - jak to udělat, co použít, aby se nezkazilo (cukr)

Když přidáme do převařeného mléka kostku cukru, nezkazí se.

Sražený máslový, tukový krém - jak, čím pomoci, spravit (žloutek, máslo)

Sražený tukový krém vypracujeme v hladký jako sraženou majonézu. Vmicháme čerstvý žloutek s kouskem másla a postupně přimícháváme sražený krém.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny