Potraviny a vaření
Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (žloutek, hořčice)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3089x
Sraženou majonézu velice lehce vypracujeme v hladkou - v jiné nádobě rozmícháme čerstvý žloutek s trochou hořčice a za stálého míchání do nich postupně vmícháme sraženou majonézu.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3494x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme špetku soli.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3899x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme několik kapek citronové šťávy.
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3354x
Bílky z vajíček lépe vyšleháme, když do nich přidáme kávovou lžičku studené vody.
Vaření vajec - jak, to udělat, co použít, aby skořápka nepraskla (sůl)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2321x
Vařená vajíčka určitě ve vodě neprasknou, přidáme-li do vody trochu soli.
Vařená vejce, vajíčka - jak oloupat snadno a rychle (ocet)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2456x
Vařená vajíčka se budou lépe loupat, když do vařící vody přidáme lžičku octa.
Brynza - jak, kde skladovat, uchovávat, aby déle vydržela
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7034x
Brynza bude déle kvalitní, když ji natlačíme do sklenice, přikryjeme a uložíme na chladném místě.
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3612x
Doma si můžeme připravit šlehačku z plnotučného mléka (2,5 dl), ve kterém rozpustíme 12,5 g výběrového másla nebo ivy. Mléko s máslem dobře ohřejeme, potom asi 3 minuty mixujeme a uložíme na chladné místo. Po dobrém vychlazení šleháme jako smetanu ke šlehání.
Převařené mléko - jak to udělat, co použít, aby se nezkazilo (cukr)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2165x
Když přidáme do převařeného mléka kostku cukru, nezkazí se.
Sražený máslový, tukový krém - jak, čím pomoci, spravit (žloutek, máslo)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4134x
Sražený tukový krém vypracujeme v hladký jako sraženou majonézu. Vmicháme čerstvý žloutek s kouskem másla a postupně přimícháváme sražený krém.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Škraloup na pudinku - jak, čím zabránit vzniku (cukr)
- Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)
- Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (máslo)
- Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (voda)
- Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)
- Smažení sýru - jak, čím zabránit, aby sýr při smažení vytekl (mrazák)
- Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)
- Sýr - skladování sýru v lednici - jak to udělat, aby déle vydržel čerstvý (cukr, sůl)
- Rychlé rozmrazování chleba bez použití mikrovlnné trouby - jak udělat, co použít
- Mrazení, zmrazování chleba - jak postupovat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)