Potraviny a vaření
Ořechová náplň příliš sladká, přeslazená - jak, čím pomoci, zmírnit sladkost (kakao)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2966x
Chut' příliš sladké ořechové náplně zmírníme přidáním lžičky kakaa.
Perník vláčný, měkký - jak, čím docílit (čaj)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2481x
Do perníku místo mléka přidáme čaj, perník je vláčný a tolik netvrdne.
Litý perník vláčný, měkký - jak to udělat, co použít (brambor)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2439x
Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.
Smažení palačinek - jak, čím zabránit přichytávání těsta k pánvi (syrový brambor)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2199x
Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem. Nebudou se lepit a zůstanou celé.
Vdolky mastné, tučné - jak, čím zabránit, zamezit vpíjení tuku do těsta (ocet)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1777x
Vdolky nebudou tak mastné, přidáme-li do rozpáleného tuku lžíci octa.
Závin - jak, čím zpestřit náplň (mandarinky, piškoty)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2623x
Závin zpestříme, když do náplně z jablek přidáme kompotované mandarinky nebo broskve a řidší těsto zahustíme piškoty.
Tvarohová nádivka drolivá - jak, čím zabránit, zamezit, zlepšit konzistenci (vařený brambor)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2249x
Do tvarohové nádivky na 250 g tvarohu přidáme nastrouhané vařené brambory. Tvaroh se nedrolí, je vláčnější, a přitom se chuť pokrmu nenaruší.
Koláče čerstvé delší dobu - jak to udělat, co použít (plechová krabice, chleba)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2528x
Koláče se udrží značnou dobu čerstvé, dáme-li je do plechové krabice a k nim kousek obyčejného chleba.
Tvaroh krémový, vláčný - jak, čím docílit (perlivá voda)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3309x
Tvaroh bude krěmovitější, přimícháme-li do něj trochu perlivé minerální vody.
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3507x
Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáme alespoň dvě lžíce medu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)
- Koláče po upečení - čím potírat, aby byly lesklé (bílek, med)
- Těsto na buchty, koláče krásně žluté - jak, čím docílit, udělat (mrkev)
- Kynutí těsta - jak to udělat, co použít, aby lépe kynulo (jogurt)
- Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
- Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
- Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)
- Rozvařování brambor při vaření - jak, čím zabránit, zamezit
- Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
- Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)