Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Ořechová náplň příliš sladká, přeslazená - jak, čím pomoci, zmírnit sladkost (kakao)

Chut' příliš sladké ořechové náplně zmírníme přidáním lžičky kakaa.

Perník vláčný, měkký - jak, čím docílit (čaj)

Do perníku místo mléka přidáme čaj, perník je vláčný a tolik netvrdne.

Litý perník vláčný, měkký - jak to udělat, co použít (brambor)

Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.

Smažení palačinek - jak, čím zabránit přichytávání těsta k pánvi (syrový brambor)

Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem. Nebudou se lepit a zůstanou celé.

Vdolky mastné, tučné - jak, čím zabránit, zamezit vpíjení tuku do těsta (ocet)

Vdolky nebudou tak mastné, přidáme-li do rozpáleného tuku lžíci octa.

Závin - jak, čím zpestřit náplň (mandarinky, piškoty)

Závin zpestříme, když do náplně z jablek přidáme kompotované mandarinky nebo broskve a řidší těsto zahustíme piškoty.

Tvarohová nádivka drolivá - jak, čím zabránit, zamezit, zlepšit konzistenci (vařený brambor)

Do tvarohové nádivky na 250 g tvarohu přidáme nastrouhané vařené brambory. Tvaroh se nedrolí, je vláčnější, a přitom se chuť pokrmu nenaruší.

Koláče čerstvé delší dobu - jak to udělat, co použít (plechová krabice, chleba)

Koláče se udrží značnou dobu čerstvé, dáme-li je do plechové krabice a k nim kousek obyčejného chleba.

Tvaroh krémový, vláčný - jak, čím docílit (perlivá voda)

Tvaroh bude krěmovitější, přimícháme-li do něj trochu perlivé minerální vody.

Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)

Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáme alespoň dvě lžíce medu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny