Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Grilování - Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - recept

Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - příprava: Pro přípravu marinády omyjeme mátu, oklepeme vodu, otrháme lístky z větviček a nasekáme nadrobno. Smícháme s mořskou solí a olivovým olejem. Maso omyjeme, osušíme a dáme do

Číst dál: Grilování - Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - recept

Grilování - Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - recept

Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - příprava: Do misky nalijeme olivový olej. Snítky bylinek opláchneme, osušíme, otrháme lístky, nasekáme a přidáme k oleji. Oloupeme česnek, nasekáme nadrobno a rovněž přídáme k oleji. Vše dobře promícháme a přidáme citronovou šťávu, pepř a sójovou omáčku. Hovězí filet omyjeme,

Číst dál: Grilování - Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - recept

Grilování - Hovězí roláda na špízu - recept

Hovězí roláda na špízu - příprava: Hovězí filet omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Rozložíme na pracovní plochu a naklepeme. V malé misce důkladně promícháme hořčici se sardelovou pastou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno či nastrouháme, vmicháme do hořčice se sardelovou pastou. Hovězí roládu

Číst dál: Grilování - Hovězí roláda na špízu - recept

Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování

Jakmile uhlí rudě žhne a je pokryto bílou vrstvou popela, grilujeme potraviny vyžadující vysokou teplotu, jako například vysoké kusy masa. S rostoucí vrstvou popele se teplota snižuje. Nyní můžeme začít s grilováním tenčích plátků masa, zeleniny a ovoce. Chceme-li změnit teplotu, lehce prohrabujeme uhlí. Teplotu můžeme rovněž regulovat

Číst dál: Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování

Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít

K roztápění je vhodné dřevo dubové, bukové nebo z ovocných stromů. Dřevo jehličnanů není příliš vhodné kvůli obsahu pryskyřic. U uhlí můžeme volit mezi dřevěným uhlím a briketami, přičemž je třeba dávat pozor, aby to nebyl produkt z tropických dřevin. Používáme-li podpalovače, je důležité, aby neobsahovaly parafín, který se usazuje na

Číst dál: Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít

Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo

Grilování není nic složitého: je však třeba dodržovat určité postupy. Nejdřív bychom měli potravinu na grilu osmahnout při vysoké teplotě. Jakmile začne měnit barvu, přesuneme ji na méně exponované místo grilu a dáme ji zase zpátky. Několikrát opakujeme, až je potravina hotová. Necháme-li maso příliš dlouho vystavené vysoké

Číst dál: Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo

Bezinkový džem - jak připravit, udělat

Bezinkový džem: Na 2 kg čerstvých bezinek 600 g cukru (krystal), 1 balíček pektinu (nemusí být), 5 g kyseliny citronové, skořice. Bezinky dobře propereme a zbavíme stopek. V nádobě je pomalu vaříme, až mírně zhoustnou. Pak přidáme

Číst dál: Bezinkový džem - jak připravit, udělat

Hořčice ostrá, štiplavá - jak, čím zjemnit chuť (med)

Chuť příliš ostré hořčice snadno zjemníme, když do ní vmícháme trochu tekutého medu.

Sůl tvrdá, kamenná - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (rýže)

Aby sůl netvrdla, přidáme do ní několik zrnek rýže.

Mák - mletí máku bez mlýnku - jak to udělat, co použít (mléko, mixer)

Nemáme-li mlýnek na mák, nevadí, uvaříme mák s cukrem v mléce a pak rozmixujeme. Je výborný a jemný.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny