Potraviny a vaření
Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5638x
Klasický trojobal můžeme vylepšit tím, že maso obalíme nejprve v hladké mouce a pak v rozšlehaných vejcích, do kterých přidáme trochu piva nebo vína. Rozšlehaná vejce při smažení nabydou a maso má výbornou chuť.
Jak upravovat drůbeží maso z mladých a starých kusů - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2641x
Ke smažení je drůbež nejvhodnější vykostěná a mladá, starší kusy opět povaříme.
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3525x
Menšího úbytku masa dosáhneme tím, že drůbež předem povaříme a potom dopečeme do zlatova, získaný vývar použijeme na podlévání. Praktikujeme u starších kusů a slepic.
Jak to udělat, aby měla šťáva při pečení drůbeže krásnou barvu a výbornou chuť - tipy, rady, doporučení (cibule)chuť
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2637x
Přidáme-li pod drůbež oloupanou cibuli nakrájenou na čtvrtky, šťáva se zahustí a má pěknou barvu i chuť.
Jak, čím zabránit připálení masa při pečení - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2757x
Začíná-li maso při pečení hnědnout a ještě není měkké, přikryjeme ze shora alobalem nebo pečícím papírem a pečeme dál.
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3638x
Pečená drůbež bude mít zlatou a křupavou kůrčičku, když kůži před pečením potřeme smetanou nebo máslem a lehce poprášíme moukou. Dočervena pečenou kůrčičku docílíme tím, že na konci pekáč vyndáme z trouby pokropíme studenou vodou a vložíme zpět.
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3485x
Starší husy, krůty, přikryjeme v troubě druhým pekáčem, vlastně podusíme, když maso změkne, odkryjeme a dopečeme do zlatova.
Jak, čím urychlit pečení drůbeže - tipy, rady, zlepšováky (sklenice na zavařování)
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3142x
Drůbež se dobře a rychle propeče, když do břišní dutiny vsuneme skleněnou lahev např. zavařovací sklo. To se teplem nahřeje a maso se peče i zevnitř.
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3388x
Plníme-li drůbež nádivkou, břišní dutinu dobře vysušíme, jinak nádivka vlhne a dobře se nepropeče.
Jak vykosťovat drůbeží maso - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2591x
Drůbež určenou k pečení, smažení apod. vykostíme jen částečně, postupujeme takto: drůbež rozdělíme na půlky nebo čtvrtky, ostrým nožem maso nařízneme a pak jen oddělujeme maso od kosti obnaženou kost vykroutíme nebo odstřihneme. Odstraňujeme jen větší kosti, kost prsní, klíční, stehenní popřípadě i kost hřbetní.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
- Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
- Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
- Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
- Jak škubat drůbež - postup, návod
- Jak zabíjet drůbež a jak ji snadno oškubat - rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby tvrdé drůbeží maso snadněji změklo - postup, návod
- Jak to udělat, aby si drůbeží maso zachovalo bílou barvu - rady, doporučení
- Jak to udělat, aby se vykuchaná drůbež nekazila - tipy, rady, doporučení (ocet)
- Jak to udělat, aby se drůbež po upečení snadno krájela, porcovala - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)