Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky

Klasický trojobal můžeme vylepšit tím, že maso obalíme nejprve v hladké mouce a pak v rozšlehaných vejcích, do kterých přidáme trochu piva nebo vína. Rozšlehaná vejce při smažení nabydou a maso má výbornou chuť.

Jak upravovat drůbeží maso z mladých a starých kusů - rady, doporučení

Ke smažení je drůbež nejvhodnější vykostěná a mladá, starší kusy opět povaříme.

Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod

Menšího úbytku masa dosáhneme tím, že drůbež předem povaříme a potom dopečeme do zlatova, získaný vývar použijeme na podlévání. Praktikujeme u starších kusů a slepic.

Jak to udělat, aby měla šťáva při pečení drůbeže krásnou barvu a výbornou chuť - tipy, rady, doporučení (cibule)chuť

Přidáme-li pod drůbež oloupanou cibuli nakrájenou na čtvrtky, šťáva se zahustí a má pěknou barvu i chuť.

Jak, čím zabránit připálení masa při pečení - tipy, rady, doporučení

Začíná-li maso při pečení hnědnout a ještě není měkké, přikryjeme ze shora alobalem nebo pečícím papírem a pečeme dál.

Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod

Pečená drůbež bude mít zlatou a křupavou kůrčičku, když kůži před pečením potřeme smetanou nebo máslem a lehce poprášíme moukou. Dočervena pečenou kůrčičku docílíme tím, že na konci pekáč vyndáme z trouby pokropíme studenou vodou a vložíme zpět.

Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení

Starší husy, krůty, přikryjeme v troubě druhým pekáčem, vlastně podusíme, když maso změkne, odkryjeme a dopečeme do zlatova.

Jak, čím urychlit pečení drůbeže - tipy, rady, zlepšováky (sklenice na zavařování)

Drůbež se dobře a rychle propeče, když do břišní dutiny vsuneme skleněnou lahev např. zavařovací sklo. To se teplem nahřeje a maso se peče i zevnitř.

Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení

Plníme-li drůbež nádivkou, břišní dutinu dobře vysušíme, jinak nádivka vlhne a dobře se nepropeče.

Jak vykosťovat drůbeží maso - postup, návod

Drůbež určenou k pečení, smažení apod. vykostíme jen částečně, postupujeme takto: drůbež rozdělíme na půlky nebo čtvrtky, ostrým nožem maso nařízneme a pak jen oddělujeme maso od kosti obnaženou kost vykroutíme nebo odstřihneme. Odstraňujeme jen větší kosti, kost prsní, klíční, stehenní popřípadě i kost hřbetní.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny