Potraviny a vaření
Jak vydloubnout stopky z jahod snadno a rychle - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
Zveřejněno: pondělí 20. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3250x
Stopku z jahody vydloubnete snadno tak, že zespodu prostrčíte brčko.
Číst dál: Jak vydloubnout stopky z jahod snadno a rychle - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
Jak, čím zmírnit nadýmavost kapusty - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3139x
Jsou lidé, kteří trpí nadýmavostí po kapustě. Přidáním kmínu, kopru, česneku nebo majoránky do jídla těmto potížím předejdeme.
Jak vařit růžičkovou kapustu - rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3874x
Růžičková kapusta určená k vaření by měla být stejně velká. Před vložením do vody nakrojíme na spodku stonku růžičky křížek, aby byly všechny růžičky stejně uvařené.
Jak, čím zmírnit zápach při vaření kapusty - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2956x
Nepříjemný pach při vaření kapusty zmírníme tím, že do vody, kde vaříme kapustu, zabalíme do kousku látky krajíček chleba.
Jak skladovat, uchovávat mrkev - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7074x
Mrkev můžeme i sušit. Nakrájenou na tenké nudličky nebo kostičky. Podobně můžeme sušit i celer a petržel. Stejně tak ji můžeme mrazit a takto připravenou máme na polévku, na zeleninové základy, jako např. na svíčkovou apod. Dáme-li několik koleček mrkve do omastku při smažení, tuk se nespálí a navíc pokrm získá na chuti.
Jak, čím vylepšit chuť dušené mrkve - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3075x
Chuť dušené mrkve zlepšíme tak, že do vody při vaření přidáme trochu másla a citrónovou šťávu.
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4315x
V receptech, kdy pečivo potíráme polevou ho raději do polevy namáčíme, pak položíme na papír na pečení a necháme chvíli v lednici ztuhnout.
Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4800x
Při slepování pečiva marmeládou, či jinými náplněmi je lepší místo klasického použití nože využít curkráský sáček, nebo klasický igelitový sáček, u kterého odřízneme růžek, marmeládou pak zdobíme středy pečiva, které pak k sobě jen přitiskneme a máme hotovo.
Jak vyválet těsto, aby se nelepilo ke stolu - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4184x
Těsto vyválíme jednoduše mezi dvěma jen mírně pomoučenými potravinářskými fóliemi, těsto se nelepí, nešpiní okolí.
Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5430x
Správná doba pečení a přípravy vánočného cukroví
- tak tři neděle před Štědrým dnem by jsme měli začít péct například vanilkové rohlíčky, kokosové cukroví, zázvorky, medvědí tlapky a také nazapomenout upéci perníčky
- další týden upečeme cukroví z lineckého těsta, které právě vyžaduje určitou dobu na rozležení
- jeden týden před vánočními svátky by jsme se měli pustit do cukroví z bílkových těst a vytvořit i nepečené cukroví, vyrobíme si také polevy a náplně a ozdobíme jimi již upečené pečivo
- přesně podle našich babiček a prababiček si upečeme den před Štědrým dnem vánočku a o Štědrém dnu například jablkový závin
Další rady a tipy v této kategorii:
- Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů - rady, doporučení
- Teplota trouby při pečené cukroví - rady
- Záklechtka, jíška do polévky - recept, postup, návod
- Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
- Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
- Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
- Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
- Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
- Jak, čím zahušťovat bílou polévku - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)