Potraviny a vaření
Ovesná kaše s borůvkami a javorovým sirupem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2089x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s borůvkami a javorovým sirupem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše s mangem a mandlemi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2324x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s mangem a mandlemi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Gratinované topinambury s cibulí - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2813x
Gratinované topinambury s cibulí – recept, postup přípravy: troubu si zahřejeme na 160 - 180°C a pánev zahřejeme na mírném ohni. Cibuli opékáme na oleji asi 10 minut. Přidáme ke směsi ještě cukr, tymián, balzamikový ocet a vše 2 minuty prohříváme. 6 zapékacích nádobek vymažeme máslem, smetanu a muškátový oříšek přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do zapékací nádoby navrstvíme topinambury, zapékací směs, česnek, sůl a pepř. Vše přelijeme smetanovou směsí, poklademe navrch kozím sýrem a tymiánem. Pečeme po dobu asi ¾ hodiny, aby topinambury změkly.
Číst dál: Gratinované topinambury s cibulí - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Salát z jablek a topinamburu - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2291x
Jednoduchý salát z jablek a topinambur – recept, postup přípravy: jablka a topinambury nakrájíme na přibližně stejné plátky, vše zalijeme čerstvě vymačkanou šťávou a doplnit můžeme namočenými hrozinkami. Salát na závěr ještě posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Číst dál: Salát z jablek a topinamburu - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Topinamburový salát s avokádem - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2260x
Topinamburový salát s avokádem – recept: cuketu, topinambur i avokádo si nakrájíme na kostičky. Mrkev a celer si nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme na půlky koleček a petrželku nadrobno. Přidáme bylinky a trošku pepře, zalít můžeme ještě zálivkou a promícháme. Chutnou zálivku si můžeme připravit z 1 lžičky tahiny, citronové šťávy, špetky mletého kmínu, lžičky vody, mořské soli a chilli. Dochutit tuto zálivku můžete třeba i troškou medu.
Číst dál: Topinamburový salát s avokádem - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
„Bramborák" z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2893x
„Bramborák" z topinamburů – recept, postup přípravy: topinambury si očistíme, nastrouháme na struhadle a vmícháme ostatní suroviny, až vznikne těsto konzistence jako na bramboráky. Placky smažíme z obou stran dorůžova na rozpáleném oleji na pánvi.
Číst dál: „Bramborák" z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2590x
Krémová polévka s topinambury – recept, postup přípravy: topinambury očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy s vodou a s plátky citronu. Rozpustíme si na pánvi máslo, přidáme ještě cibuli a česnek a smažíme po dobu přibližně 3 minut na mírném plameni, jen zlehka a tak, aby nezměnila barvu. Topinambury necháme okapat (plátky citronu již odstraníme) a vložíme k cibuli.
Číst dál: Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Topinamburová polévka - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2517x
Topinamburová polévka – postup přípravy, recept: Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj cibuli. Topinambury oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vše vaříme po dobu asi 15 minut. Pak přidáme smetanu a ochutíme vše solí, pepřem a trochou pažitky. Tuto polévku můžeme podávat i za studena.
Číst dál: Topinamburová polévka - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Pochoutka z topinamburů a rajčat - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2259x
Pochoutka z topinamburů a rajčat – postup přípravy, recept: Rajčata na chvíli vložíme do horké vody, vyjmeme je a necháme ochladnout. Mezitím si v hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, bazalku a vše opražíme. Přidáme topinambury, směs promícháme a dusíme na mírném ohni. Rajčata oloupeme, trochu je rozmělníme vidličkou, přidáme k topinamburům, zamícháme a dochutíme mletým pepřem a solí. Ještě asi 10 minut směs podusíme ve vlastní šťávě na velmi mírném plameni. Podáváme v hlubokých talířích a posypeme posekanou petrželkou.
Číst dál: Pochoutka z topinamburů a rajčat - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Salát z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2593x
Salát z topinamburů – postup přípravy, recept: Topinambury očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouháme si rovněž mrkev a celer a vše promícháme. Přidáme hrášek, olej, zakapeme citrónovou šťávou a promícháme. Podáváme s pečivem nebo opečenými tousty.
Číst dál: Salát z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec
- Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava
- Jak, s čím podávat plněný pečený bůček - tipy, rady, doporučení
- Jaká příloha je vhodná k pečenému bůčku - tipy, rady, doporučení
- Jak udělat, vytvořit při pečení masa více šťávy - postup, návod
- Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
- Jak upéct bůček do křupava a čím ho podlévat - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, aby se bůček při pečení nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky
- Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
- Jak poznáme, že jsou bylinky usušené a jak je skladovat, uchovávat - rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)