Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak péct moučníky, koláče z lineckého těsta - rady, doporučení

Linecké těsto vkládáme do dobře vyhřáté, středně teplé trouby, kdy papír po vložení sice zežloutne, ale nezhnědne.

Jak péct moučníky, koláče z kynutého těsta - rady, doporučení

Kynutá těsta musíme nechat řádně vykynout a pak ještě dokynout na plechu před vložením do trouby. Vkládáme je do předehřáté, teplejší trouby, kdy papír vložený do ní ihned zežloutne.

Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení

Piškotová bublanina se srazí, dáme-li příliš vlhké ovoce. Použili jsme asi málo okapané ovoce. Rovněž tak škodí větší dávka citrónové šťávy.

Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení

Zbylé palačinky nebo placky zabalíme a uchováme do druhého dne. Stočíme je, napříč pokrájíme na nudle, osmahneme na másle a podáváme je vlažné s malinovou šťávou. Můžeme je také podávat i jako vložku do hovězí polévky.

Jak udělat, usmažit nadýchané palačinky - postup, návod (sodovka, rum)

Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější.

Způsoby, jakými lze péct nákyp - tipy, rady

Troubu při pečení nákypů zbytečně neotvíráme. A když, tak velice opatrně, abychom prudkým trhnutím nebo nárazem nezpůsobili sražení těsta. Nákypy můžeme péci i v páře. Nádobu postavíme do jiné nádoby s vařící vodou, aby sahala asi do 3/4 formy s nákypem a zvolna pečeme. Musíme občas dolévat vodu.

Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)

  Nákyp neklesne tak rychle, přidáme-li do něho lžíci strouhaného piškotu. Zlepší se i jeho chuť.

Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení

Nákypy pečeme v předem vyhřáté troubě. Je-li nákyp upečený, poznáme, když do něho píchneme slabým drátem na pletení nebo špejlí. Je-li drát nebo špejle čistá, beze stop, je nákyp upečený.

Jak připravit, udělat kandované ovoce z pomerančové kůry - postup, návod

Z pomerančové kůry si můžeme připravit i kandované ovoce. Pečlivě ji omyjeme a namáčíme ve studené vodě asi tři dny. Pak ji nakrájíme na nudličky a uvaříme asi v půl litru vody. Vaříme zvolna, až se voda vypaří. Nakonec přidáme 2 lžíce krystalového cukru a lžičku másla a necháme zkaramelizovat.

Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod

Delikátní pochoutku pro děti připravíme z koleček pomerančů, které posypeme špetkou mleté skořice.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny