Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Pohanková polévka se smetanou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohanková polévka se smetanou - suroviny:   2 středně velké cibule, 30 g pohanky, 1 dl smetany, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 polévková lžíce másla.   Polévka se smetanou - recept:   Nakrájenou cibuli zpěníme na másle dorůžova, zalijeme vodou, přidáme pohanku, osolíme a uvedeme do varu. Poté zahustíme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou.

Zeleninová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Zeleninová polévka s pohankou - suroviny:   2 polévkové lžíce pohanky, 1/2 malé cibule, 2 polévkové lžíce jemně nakrájené kořenové zeleniny, 1 polévková lžíce polohrubé mouky, 1 polévková lžíce másla, sůl, 1 vejce, petrželová nať.   Zeleninová polévka s pohankou - recept:   Ve vodě uvaříme zeleninu a jemně nasekanou cibuli. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vejce, rozmícháme a necháme ji ztuhnout. Pak dáme jíšku do vývaru, povaříme a přidáme pohanku. Do hotové polévky dáme po odstavení petrželovou nať.

Kopřivová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Kopřivová polévka s pohankou - suroviny:   1/2 šálku pohanky, trochu kopřivových lístků, větší mrkev, 2 střední brambory, olej, vejce, sůl.   Kopřivová polévka s pohankou - recept:   Do předehřátého oleje dáme na kolečka nakrájené brambory a mrkev. Pak zalijeme vodou, přidáme nakrájené listy kopřiv, osolíme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme pohanku a rozmíchané vejce.

Uzená polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Uzená polévka s pohankou - suroviny:   1 litr vývaru z uzeného masa, 50 g pohanky, stroužek česneku, sůl.   Uzená polévka s pohankou - recept: do vroucího vývaru přidáme předem namočenou pohanku, česnek a podle chuti osolíme. Můžeme zjemnit mlékem.

Polévka s pohankovými knedlíčky a hráškem - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Polévka s pohankovými knedlíčky a hráškem - suroviny:   25 g zeleného hrášku, 1 l vody nebo vývaru z kostí, 150 g pohankové krupice, 50 g pšeničné mouky, 3 vejce, sůl a petrželová nať.   Polévka s pohankovými knedlíčky a hráškem - recept:   V osolené vodě nebo vývaru uvaříme hrášek. Pak smícháme z pohankové krupice, mouky, vajec a vody pohankové knedlíčky, které přidáme do polévky. Hotovou polévku dochutíme petrželovou natí.

Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky - suroviny:   300 g hovězího masa, čerstvá kořenová zelenina, 50 g předem nabobtnalé pohanky, lžíce pohankové mouky, 150 g jater, 1 vejce, 1 česnek, sůl, pepř, zelená petrželka.   Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky - recept:   Do hotového hovězího vývaru vsypeme játrové knedlíčky nebo noky a chvíli povaříme. Knedlíčky připravíme z mletých jater, česneku, pepře, 1 vejce, nabobtnalé pohanky. Spojíme lžicí pohankové mouky. Hotovou polévku dochutíme vegetou, pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.

Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)

Když vydlabané pomerančové půlky zmrazíme, poslouží nám jako mističky na servírování ovocného salátu nebo zmrzliny.

Číst dál: Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)

Přísada do pečiva z pomerančové kůry - postup, návod

Z pomerančové kůry lze připravit vynikající přísadu do pečiva. Důkladně vydrhnutou kůru chemicky neošetřeného plodu zbavíme bílé dužniny, nadrobno nakrájíme, zalijeme lihem a necháme asi měsíc vyluhovat. Získáme tinkturu, kterou přidáváme po kapkách do těsta.

Jak skladovat, uchovávat pomeranče, aby co nejdéle vydržely - rady, doporučení

Chceme-li pomeranče uchovat delší dobu, zabalíme každý zvlášť do hedvábného papíru a uložíme je do chladné místnosti …

Vývar s osmaženou zeleninou a protlakem - recept

Kosti a odřezky masa prudce opečeme s osmaženou zeleninou a rajčatovým protlakem. Vše podlijeme vínem a necháme vychladnout. Potom směs zalijeme studenou vodou, asi 3 hodiny vaříme, přecedíme, propasírujeme přes síto a podle potřeby ještě svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny