Potraviny a vaření
Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2491x
Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 80 g hrubé mouky, 55 g pohankové mouky, 4 vejce, libovolný krém, rumová nebo karamelová poleva. Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept: Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu, přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychládlého těsta postupně vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2307x
Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 200 g másla, 180 g cukru, 2 celá vejce, 1/2 čajové lžičky skořice, citronová kůra, 3 polévkové lžíce rumu, 250 g tvarohu, 250 g pohankové mouky, 250 g výběrové hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g rozinek, 60 g loupaných krájených mandlí, 60 g kandovaného ovoce, 60 g rozpuštěného másla, vanilkový cukr na posypání. Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept: Máslo utřeme do pěny a postupně do něj zašleháme vejce, cukr, skořici, citronovou kůru, rum, tvaroh.
Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2524x
Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 50 g droždí, 250 ml mléka, 70 g cukru, 2 žloutky, 170 g rozpuštěného másla, 1/2 čajové lžičky soli, kůra z 1 citronu, 1/2 čajové lžičky skořice, 2 tlučené cípky badyánu, 10 strouhaných hořkých mandlí, 120 g krájených loupaných mandlí, 150 g rozinek, 60 g kandovaného ovoce, 50 g rozpuštěného másla, cukr na posypání.
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4515x
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - suroviny: 1,5 kg pohankové mouky, 1,5 kg hladké mouky, 4 dl vody, 20 g droždí, 6 uvařených pomačkaných brambor, sůl, kmín. Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept: Mouku smícháme dohromady a 500 g mouky smícháme s 4 dl vlažné vody, do které jsme přidali droždí. Přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přidáme uvařené brambory.
Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4624x
Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, smetana, 1 vejce. Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - recept: Mouku zpracujeme s máslem, solí a trochou smetany. Uválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Smícháme trochu mouky, soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a na pár minut vložíme do předehřáté trouby.
Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2741x
Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 200 g hladké mouky, 300 g másla, 1 žloutek, 5 g droždí, mléko, smetana, 2 vejce na pomazání. Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept: Mouku smícháme s máslem, přidáme žloutek, droždí rozmíchané v polévkové lžíci mléka, sůl a trochu smetany. Dobře smícháme a necháme v chladu odstát. Rozválíme, potřeme vejcem, přeložíme na třikrát a dáme do chladu. Po čtvrthodině opakujeme rozvalování, natírání vejcem, překládání. Potom rozválíme a potřeme vejcem. Když uschne, znovu potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.
Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2329x
Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 200 g škvarek, 1/2 polévkové lžíce tuku, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 dl smetany, mléko, sůl. Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - recept: Droždí necháme vykynout v troše mléka. Smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a vykynutým kváskem. Dobře propracujeme. Rozválíme, potřeme rozemletými škvarky a poskládáme. Postup opakujeme třikrát. Po 25 minutách znovu rozválíme, skroutíme na podélný bochník, položíme na vymaštěný plech a znovu necháme 25 minut stát. Potřeme žloutkem a pečeme asi hodinu.
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4200x
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 1 kg pohankové mouky, 200g režné mouky, kvásek nebo droždí, rostlinný tuk dle potřeby (2 - 3 polévkové lžičky), sůl, mléko nebo voda.
Na posypání: Můžeme použít pohankovou krupici, ovesné vločky, lisované obilí, sezamová semínka, mák, kmín, či jiné koření, a sůl. Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept: Mouku smícháme se solí, kváskem, mlékem, tukem a necháme vykynout. Potom utvoříme chlebovníky, posypeme je a dáme na vymaštěný plech. Pečeme přibližně při teplotě 230 stupňů zhruba 15 minut.
Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4153x
Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 115 g másla, 1 cibule, 2 sterilované feferonky, 1 dl světlého piva, drcený kmín, mletá paprika, sůl, 1 polévková lžíce pohankové mouky. Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - recept: Tvaroh ušleháme s máslem a pivem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, pohankovou mouku, osolíme, ochutíme kmínem i paprikou a promícháme.
Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2428x
Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 20 g nivy, 5 - 6 polévkových lžic smetany, 2 polévkové lžíce sekaných vlašských ořechů, 1 - 2 polévkové lžíce pohankové mouky, petrželka. Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - recept: Tvaroh ušleháme se smetanou do pěny, přidáme strouhanou nivu, ořechy, pohankovou mouku, nasekanou petrželku a dobře promícháme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Pohankové smaženky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Nadívané telecí hrudí s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Pohanková kaše slaná se zeleninou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Pohanková kaše slaná (2) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Pohanková kaše slaná (1) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)