Potraviny a vaření
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3999x
Dvojnásobné množství sněhu lze ušlehat, když na každý bílek přidáme jednu lžíci studené vody. Normálně šleháme a získáme tím dvakrát tolik sněhu, pěkně tuhého, jako ze samých bílků.
Příloha z bílků vhodná ke špenátu, čočce na kyselo - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2774x
Bílky ušlehané na sníh osolíme a pečeme ve vymaštěném lívanečníku a podáváme jako přílohu k upravenému špenátu nebo k čočce na kyselo.
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4973x
Když nám zbudou bílky, použijeme je jako chutný moučník. Jablka ve slupce rozpečeme v troubě a protřeme sítem. Třeme je s cukrem a přidáme do nich tuhý sníh z bílků. Podáváme krém buď teplý, ztuhlý v troubě, hned jak jsme jej udělali, nebo jej necháme u ledu ztuhnout.
Jakou teplotu mají mít bílky při šlehání, aby se vytvořil tuhý sníh - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3637x
Bílky na šlehání nemají být studené, ale nejlépe je ušleháme při teplotě kolem 20°C.
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3104x
Používáme-li ke šlehání sněhu do piškotových těst naložených vajec, ze kterých se sníh špatně šlehá, přidáme několik kapek citronové šťávy nebo zrnko soli.
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3250x
Natvrdo uvařené bílky nezmodrají, když je pokapeme citronovou šťávou.
Vaječné bílky jako příloha k salátu, příloha k salátu z vaječných bílků - recept
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3154x
Bílky dáme do hrnečku, osolíme, přidáme trochu vody, několik kapek octa a malý kousek másla. Vaříme asi 4 minuty. Potom ho vyndáme a můžeme usekat jako přílohu k salátu, na obložené chlebíčky apod.
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3267x
Bílek z prasklého vajíčka nevyteče, ponoříme-li vajíčko do vody s přídavkem octa.
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7014x
Bílek uvaříme natvrdo zvlášť bez žloutku, když jej dáme do máslem vymazaného hrnečku a vaříme jej ve vodní lázni do ztuhnutí.
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3623x
Sníh z bílků snadno ušleháme, přidáme-li do něho trochu citrónové šťávy.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
- Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
- Jak, čím šlehat šlehačku, aby se nám nesrazila - tipy, rady, doporučení
- Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
- Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
- Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
- Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
- Jak, čím potlačit, odstranit z rybího masa rybí zápach - tipy, rady
- Jak vylepšit, zvýraznit chuť uzené ryby - tipy, rady
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)