Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod

Suché fíky se hodí ke zlepšení chuti pro hnědou rýži. Pod nedovařenou rýži namícháme šálek suchých fíků a trochu kari koření. Rýži pak připravujeme obvyklým způsobem.

Jak od sebe oddělit slepené fíky - tipy, rady

Slepené fíky snadno oddělíme, vložíme-li je na chvíli do předem vyhřáté trouby.

Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod

Byť je to skoro neuvěřitelné, na kile domácího skořicového cukru můžete ušetřit skoro 100 Kč (počítáme-li, že sáček 20g skořicového cukru stojí 4 Kč), než kdybyste ho koupili v obchodě. Poměr cukru a skořice ve skořicovém cukru je velmi jednoduchý a to 9:1. Znamená to, že na 90 gramů cukru dáte 10 gramů skořice. Za 1 kg domácího skořicového cukru dáte jen asi 60 Kč (900 gramů cukru 10Kč, 100 gramů skořice asi 50 Kč) Přejeme příjemné pečení : -) Jak si vyrobit vanilkový cukr z pravé vanilky za minutu se dozvíte zde.  

Číst dál: Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod

Jak to udělat, aby byly ztvrdlé fíky opět měkké - postup, návod

Ztvrdlé fíky vložíme do sítka nad vařící vodou a za několik minut jim pára jejich vláčnost vrátí.

Jak uchovávat, skladovat salámy vcelku, nakrájené salámy - tipy, rady, doporučení

Uzeniny a salámy vcelku bychom měli volně věšet do chladné spíže, nebo je uchovávat v ledničce. Krájení salámy dáváme do chladničky a balíme je do alobalu, aby nezvětraly.

Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení

Ohříváme-li uzeniny, vodu nejprve zahřejeme a až potom do ní vložíme uzeniny. Voda nemá vřít, protože by uzeniny popraskaly. Ohříváme-li uzeniny v páře, jsou šťavnatější a chutnější.

Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady

Salám, klobásu, uzenku snadněji oloupeme, zabalíme-li je na čtvrt hodiny do ubrousku.

Jaké potraviny lze ochutit fenyklem - tipy, rady

Fenykl (jeho semena) se využívají na ochucení těchto potravin: pečivo, sýry, zavařeniny, chléb, nakládanou červenou řepu apod.

Jak to udělat, aby se sušené ovoce dalo použít stejně, jako čerstvé - postup, návod

Sušené ovoce používáme jako čerstvé. Sušené ovoce nejprve dobře přebereme a odstraníme stopky. Pak je omyjeme ve studené vodě a zalijeme vřelou vodou. V ní ovoce opět vymneme a nakonec propláchneme studenou vodou. Sušené ovoce vaříme vždy bez cukru jen se skořicí a citronovou kůrou. Cukr přidáváme teprve tehdy, až je ovoce uvařené doměkka. Kdybychom přidali cukr dříve, zabránil by měknutí ovoce.

Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady

Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáze.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny