Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Praskání párků při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (mléko)

Praskají vám párky při vaření? Snadná pomoc. Do vody přidejte 2 lžíce mléka a při ohřívání nepopraskají.

Uchovávání krájeného salámu v lednici - jak skladovat, uchovat, aby se nezkazil, déle vydržel (alobal)

Nakrájené salámy zabalte do alobalu a teprve pak uložte do chladničky, aby nezvětraly.

Skladování salámu v lednici - jak skladovat, uchovat, aby se nezkazil, déle vydržel (slanina)

Salámy vcelku nikdy nekrájejte a překryjte je plátkem slaniny, aby během skladování nevysychaly.

Skladování uzeného masa v lednici - jak skladovat, uchovat, aby se nezkazilo (pečící papír)

Uzeniny nebalte do plastové folie ani sáčků, rychle se na nich totiž tvoří skvrny a maso se snadno kazí. Daleko výhodnější je uzeniny zabalit do pečícího papíru nebo je umístit do vzduchotěsné nádoby nebo plastové dózy s víčkem.

Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat

Drůbeží maso nechte před porcováním alespoň 10 minut odležet při pokojové teplotě. Maso se tak bude nejen snadněji porcovat, ale navíc z něj nevyteče tolik šťávy.

Kořenění masa, pečeně - jak kořenit, aby koření na mase drželo (olej)

Když pečeni nejprve potřete olejem a teprve pak ji na povrchu okořeníte, bude koření dobře držet.

Kotlety šťavnaté - jak to udělat, co použít (ocet, voda)

Kotlety před úpravou vložte na krátkou dobu do směsi z 1 dílu octa a 2 dílů studené vody, budou pak šťavnaté.

Vepřové maso po uvaření měkké, jemné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Vepřové maso za syrova potírejte citronem a nechte odležet 2 hodiny v chladu. Maso bude po konečné úpravě velmi jemné a v žádném případě nebude tuhé.

Naklepávání, klepání masa před vařením - jak klepat, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)

Před naklepáváním masa musíte dřevěné prkénko důkladně navlhčit. Suché by totiž zbytečně vysálo z masa šťávu a maso by bylo příliš tuhé.

Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté

Před grilováním nechte naložené steaky 2 hodiny při pokojové teplotě. Když maso vyndáte přímo z lednice, bude tvrdé a vysušené. Maso sundané z grilu dejte před servírováním pár minut odpočinout, šťáva pak bude mnohem jemnější.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny