Potraviny a vaření
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3374x
Rýži uvařte s několika kapkami citronu nebo lžičky octa a nebude se lepit.
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5445x
Těstoviny na okamžik ponořte do vařící vody a tím je ohřejete. Nebudou suché jako z mikrovlnné trouby.
Chleba ztvrdlý, starý - jak, čím změkčit (vlhká utěrka, lednice)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4797x
Ztvrdlý chleba změkne, když ho zabalíte do vlhké látkové utěrky a uložíte na noc do lednice. Stejně můžete obalit i krajíčky tvrdšího chleba do lehce navlhčených ubrousků a vložit do trouby nebo toustovače, budou krásně křupavé.
Chleba okoralý, oschlý - jak to udělat, aby byl jako čerstvý (pařák, voda)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4325x
Když vložíte mírně okoralý chleba na parník pro ohřívání knedlíků, dáte do hrnce s trochou vody, zakryjete poklicí a pár minut prohřejete, bude jako čerstvě upečený.
Káva - jak skladovat, zesílit aroma (sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1978x
Přesypte kávu do pevné uzavíratelné nádoby a přimíchejte malou špetku soli. Sůl zesílí kávové aroma a přitom nápoj neznehodnotí.
Vepřová pečeně vypečená, s křupavou kůrkou - jak to udělat, co použít (pivo)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2209x
Vepřová pečeně bude mít jemnou kůrčičku, když ji budete během pečení potírat pivem.
Mořské ryby jsou cítit rybinou - jak pomoci, odstranit zápach (citronová šťáva, mléko)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2335x
Mořské ryby před pečením pokapejte citronem a na chvíli vložte do kyselého mléka, nebudou cítit rybinou.
Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (sušení)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2383x
Česnek nakrájejte na tenké plátky, rozprostřete je na rovnou plochu a nechte sušit několik dní podle tloušťky plátků. Poté důkladně nasekejte nebo rozmixujte a uložte do kořenky. Usušit lze i celé palice - pověste je na suché, chladné a dobře větrané místo (nejlépe kolem 15 C).
Číst dál: Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (sušení)
Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (mrazák)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2605x
Stroužky česneku osušte a v mikrotenovém sáčku vložte do mrazáku. Druhý den s ním zatřeste, případně lehce uhoďte o linku - stroužky se oddělí, takže si je budete moci brát podle potřeby. Pak sáček vraťte do mrazáku. Před použitím nechte česnek rozmrazit a pracujte s ním, jako by byl čerstvý.
Číst dál: Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (mrazák)
Dřevěné kuchyňské prkénko praská - jak, čím pomoci, zabránit (vlhká utěrka)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3230x
Když se vám rozesychá a praská dřevěné kuchyňské prkénko, zabalte jej přes noc do vlhké utěrky. Dřevo nasaje vlhkost a zatáhne se.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Párky při vaření neprasknou - jak to udělat, co použít (vroucí voda)
- Vál polepený od těsta - jak, čím umýt, odstranit nečistoty (sůl)
- Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)
- Sušené meruňky - recept
- Meruňkový džus - recept
- Meruňkový likér - recept
- Meruňková marmeláda z domácí pekárny - recept
- Meruňková marmeláda s mrkví - recept
- Ostružinový džus - recept
- Ostružinová marmeláda, marmeláda z ostružin - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)