Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Chléb zůstane déle čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)

Chléb zůstane déle čerstvý, jestliže k němu do chlebníku přidáte jablko.

Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)

Mandle půjdou snadno rozpůlit, jestliže je před použitím uložíte na dvě hodiny do studené vody, až potom zapaříte a ještě zatepla oloupete a rozpůlíte.

Mlýnek na kávu špinavý, zašlý - jak, čím vyčistit (rýže)

Mlýnek na kávu vyčistíte tak, že v něm umelete hrst syrové rýže.

Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)

Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s několika kousky jablka.

Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)

Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s plátkem čerstvého chleba.

Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím zabránit, předcházet (mrazák)

Aby vám neztvrdnut třtinový cukr, uložte ho do mrazáku.

Sušená rajčata - jak udělat, připravit

Rajčata překrájíme jen do půlky (nepřekrajujeme je úplně), pak dobře nasolíme a skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Sušíme v troubě při 80 C asi 3 hodiny a neměla by být úplně přesušena. Naskládáme je pak do připravené sklenice, posypeme nasekanou bazalkou a zalejeme olivovým olejem až po okraj skleničky.

Číst dál: Sušená rajčata - jak udělat, připravit

Sekaná se při pečení nerozpadne - jak to udělat, co použít (škrob)

Sekaná se při pečení nerozpadne, přidáte-li do ní trochu škrobové moučky.

Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (káva)

Čerstvému masu prodloužíte trvanlivost, když jej posypete čerstvě mletou kávou. Chuť tím neutrpí.

Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (mléko)

Čerstvému masu prodloužíte trvanlivost, když ho ponoříte do sladkého mléka.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny