Potraviny a vaření
Chléb zůstane déle čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4937x
Chléb zůstane déle čerstvý, jestliže k němu do chlebníku přidáte jablko.
Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5082x
Mandle půjdou snadno rozpůlit, jestliže je před použitím uložíte na dvě hodiny do studené vody, až potom zapaříte a ještě zatepla oloupete a rozpůlíte.
Mlýnek na kávu špinavý, zašlý - jak, čím vyčistit (rýže)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3677x
Mlýnek na kávu vyčistíte tak, že v něm umelete hrst syrové rýže.
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2984x
Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s několika kousky jablka.
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3773x
Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s plátkem čerstvého chleba.
Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím zabránit, předcházet (mrazák)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2587x
Aby vám neztvrdnut třtinový cukr, uložte ho do mrazáku.
Sušená rajčata - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2541x
Rajčata překrájíme jen do půlky (nepřekrajujeme je úplně), pak dobře nasolíme a skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Sušíme v troubě při 80 C asi 3 hodiny a neměla by být úplně přesušena. Naskládáme je pak do připravené sklenice, posypeme nasekanou bazalkou a zalejeme olivovým olejem až po okraj skleničky.
Sekaná se při pečení nerozpadne - jak to udělat, co použít (škrob)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1874x
Sekaná se při pečení nerozpadne, přidáte-li do ní trochu škrobové moučky.
Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (káva)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2298x
Čerstvému masu prodloužíte trvanlivost, když jej posypete čerstvě mletou kávou. Chuť tím neutrpí.
Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (mléko)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1889x
Čerstvému masu prodloužíte trvanlivost, když ho ponoříte do sladkého mléka.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Bylinkové máslo - jak udělat, připravit
- Nakládání byliny, bylinek, bylinkový ocet, olej - jak udělat, připravit
- Sušení bylin, bylinek - jak sušit, usušit
- Mrazení bylinek - jak mrazit, zamrazit
- Omáčka bledá, málo zabarvená - jak, čím ztmavit, zabarvit (cukr)
- Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)
- Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
- Salám oschlý, okoralý - jak, čím zabránit, zamezit (slanina)
- Maso při vaření rychle změkne - jak to udělat, co použít (rum)
- Maso při vaření rychle změkne - jak to udělat, co použít (soda)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)