Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)

Celer při zpracování velmi rychle hnědne, vkládáme ho proto do vody s přídavkem citronové šťávy nebo kyseliny citronové, stejně jako když postup zavařování vyžaduje povaření ve vodě. V tomto případě je dobré povařený celer ihned

Číst dál: Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)

Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat

Cibule naložená v soli - příprava: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme se solí a napěchujeme do skleniček. Povrch ještě pokryjeme vrstvou soli. Uzavřeme víčky a uložíme na chladném a temném místě.

Číst dál: Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat

Sterilovaný cibulový salát - jak připravit, udělat

Cibulový salát - příprava: Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s vegetou. Vložíme do sklenic, zalijeme nálevem z vody a octa a do každé sklenice dáme trochu oleje. Uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při

Číst dál: Sterilovaný cibulový salát - jak připravit, udělat

Malé cibulky s feferonkou - jak připravit, udělat

Malé cibulky s feferonkou - příprava: Do každé sklenice dáme jednu feferonku, jeden bobkový list a půl lžičky hořčičného semínka, přisypeme očištěné cibulky a zalijeme prochladlým nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při

Číst dál: Malé cibulky s feferonkou - jak připravit, udělat

Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Cibulky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Oloupané cibulky vložíme do vody okyselené kyselinou citronovou, zahřejeme téměř k varu a zchladíme studenou vodou. Na dno zavařovacích sklenic dáme koření a na ně nasypeme

Číst dál: Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Patisony s křenem - jak připravit, udělat

Patisony s křenem - příprava: Malé patisonky očistíme, zbavíme stopek, spolu s kořením vložíme do sklenic a prosypeme najemno nastrouhaným křenem. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při

Číst dál: Patisony s křenem - jak připravit, udělat

Naložené patisony na sladkokyselo - jak připravit, udělat

Patisony na sladkokyselo - příprava: Malé patisonky omyjeme a odkrojíme z nich stopky. Na dno každé sklenice dáme koření, naplníme je patisonky (pokud jsou větší, překrájíme je), proložíme kolečky cibule a mrkve a zalijeme horkým

Číst dál: Naložené patisony na sladkokyselo - jak připravit, udělat

Naložený lilek na způsob hub - jak připravit, udělat

Lilek na způsob hub - příprava: Omytý a osušený lilek nakrájíme na kolečka, promícháme se solí, upěchujeme do vhodné nádoby, zatížíme a necháme přes noc odležet. Druhý den z něj slijeme tekutinu a vymačkáme, vhodíme do

Číst dál: Naložený lilek na způsob hub - jak připravit, udělat

Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat

Pikantní dýňová hořčice - příprava: Dýňovou dužinu pokrájíme, přidáme k ní ostatní suroviny a vaříme za občasného promíchání asi hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme a ještě chvilku povaříme. Horkou hořčici nalijeme

Číst dál: Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat

Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat

Dýňová chuťovka k masu - příprava: Dýňovou dužinu zbavenou jádřinců nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule, přidáme dýni, na plátky nakrájený česnek, koření, sójovou omáčku a sůl a zvolna dusíme

Číst dál: Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny