Potraviny a vaření
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3686x
Celer při zpracování velmi rychle hnědne, vkládáme ho proto do vody s přídavkem citronové šťávy nebo kyseliny citronové, stejně jako když postup zavařování vyžaduje povaření ve vodě. V tomto případě je dobré povařený celer ihned
Číst dál: Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3571x
Cibule naložená v soli - příprava: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme se solí a napěchujeme do skleniček. Povrch ještě pokryjeme vrstvou soli. Uzavřeme víčky a uložíme na chladném a temném místě.
Sterilovaný cibulový salát - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2090x
Cibulový salát - příprava: Oloupané cibule nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s vegetou. Vložíme do sklenic, zalijeme nálevem z vody a octa a do každé sklenice dáme trochu oleje. Uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při
Číst dál: Sterilovaný cibulový salát - jak připravit, udělat
Malé cibulky s feferonkou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2142x
Malé cibulky s feferonkou - příprava: Do každé sklenice dáme jednu feferonku, jeden bobkový list a půl lžičky hořčičného semínka, přisypeme očištěné cibulky a zalijeme prochladlým nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3308x
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Oloupané cibulky vložíme do vody okyselené kyselinou citronovou, zahřejeme téměř k varu a zchladíme studenou vodou. Na dno zavařovacích sklenic dáme koření a na ně nasypeme
Číst dál: Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Patisony s křenem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2367x
Patisony s křenem - příprava: Malé patisonky očistíme, zbavíme stopek, spolu s kořením vložíme do sklenic a prosypeme najemno nastrouhaným křenem. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při
Naložené patisony na sladkokyselo - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2109x
Patisony na sladkokyselo - příprava: Malé patisonky omyjeme a odkrojíme z nich stopky. Na dno každé sklenice dáme koření, naplníme je patisonky (pokud jsou větší, překrájíme je), proložíme kolečky cibule a mrkve a zalijeme horkým
Číst dál: Naložené patisony na sladkokyselo - jak připravit, udělat
Naložený lilek na způsob hub - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2396x
Lilek na způsob hub - příprava: Omytý a osušený lilek nakrájíme na kolečka, promícháme se solí, upěchujeme do vhodné nádoby, zatížíme a necháme přes noc odležet. Druhý den z něj slijeme tekutinu a vymačkáme, vhodíme do
Číst dál: Naložený lilek na způsob hub - jak připravit, udělat
Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3553x
Pikantní dýňová hořčice - příprava: Dýňovou dužinu pokrájíme, přidáme k ní ostatní suroviny a vaříme za občasného promíchání asi hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme a ještě chvilku povaříme. Horkou hořčici nalijeme
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2998x
Dýňová chuťovka k masu - příprava: Dýňovou dužinu zbavenou jádřinců nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibule, přidáme dýni, na plátky nakrájený česnek, koření, sójovou omáčku a sůl a zvolna dusíme
Další rady a tipy v této kategorii:
- Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
- Ostrá cuketová hořčice - jak připravit, udělat
- Jemná cuketová hořčice - jak připravit, udělat
- Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
- Salát z cuket a paprik - jak připravit, udělat
- Sterilovaná cuketa se zeleninou - jak připravit, udělat
- Naložené cuketové zelí - jak připravit, udělat
- Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
- Sirup z červené řepy - jak připravit, udělat
- ► Čatní z červené řepy a pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)