Potraviny a vaření
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4674x
Čalamáda z červené řepy - příprava: Omytou červenou řepu uvaříme téměř doměkka. Očištěné zelí a papriky nakrájíme
na nudličky a oloupanou cibuli na tenká půlkolečka, vložíme do mísy, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu,
Sterilovaná červená řepa s cuketou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3005x
Červená řepa s cuketou - příprava: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, osolíme je a necháme chvíli stát, aby změkla. Řepu a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a v míse promícháme s připravenou cibulí a nálevem. Nandáme do
Číst dál: Sterilovaná červená řepa s cuketou - jak připravit, udělat
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3516x
Červená řepa se zelím - příprava: Zelí nakrájíme na tenké nudličky, spaříme horkým nálevem a necháme zchladnout. Přidáme oloupanou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle a jemně nakrájenou cibuli, promícháme a necháme
Sterilovaná červená řepa se strouhaným křenem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1901x
Sterilovaná červená řepa - příprava: Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme do sklenic, uzavřeme a sterilujerne 25 minut při teplotě 85 C. Při konzumaci řepu
Číst dál: Sterilovaná červená řepa se strouhaným křenem - jak připravit, udělat
Sterilovaná červená řepa s křenem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2002x
Sterilovaná červená řepa s křenem - příprava: Uvařenou a oloupanou řepu nakrájíme na menší kostičky nebo nahrubo nastrouháme, očištěný křen nastrouháme najemno. Do sklenic dáváme střídavě vrstvy řepy a vrstvy křenu, zalijeme
Číst dál: Sterilovaná červená řepa s křenem - jak připravit, udělat
Sterilovaná červená řepa - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1969x
Sterilovaná červená řepa - příprava: Omyté řepy uvaříme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky nebo plátky. Vložíme je do sklenic, do každé přidáme 2 kolečka očištěného křenu a zalijeme přecezeným nálevem. Uzavřeme víčky a
Předvaření červené řepy určené k zavařovaní, nakládání - jak poznat, zda je dostatečně uvařená
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2425x
Řepu před naložením vždy předváříme, ne však úplně doměkka, protože ji následně budeme ještě sterilovat. Zda je správně uvařená poznáme, že je ještě tvrdá, ale když do ní píchneme vidličkou, měla by do ní zajet. I napůl uvařená
Česneková pasta - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3434x
Česneková pasta - příprava: Stroužky česneku umeleme, promícháme se solí a necháme asi hodinu odležet. Pak rozehřejeme tuk, česnek do něj vložíme a mícháme tak dlouho, až se směs dobře prohřeje. Jakmile začne pěnit,
Pikantní česnek naložený ve víně - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1799x
Pikantní česnek naložený ve víně - příprava: Na dno každé skleničky dáme lžičku oleje a na něj vrstvíme stroužky česneku, přičemž je prokládáme kousky barevných feferonek a kořením. Zalijeme teplým nálevem, uzavřeme a
Číst dál: Pikantní česnek naložený ve víně - jak připravit, udělat
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3067x
Česnek naložený v kořeněném oleji - příprava: Oloupaný česnek nasypeme do láhve, zalijeme olejem promíchaným s kořením, přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýnu a uzavřeme víčkem. Asi po 14 dnech je česnek připravený ke
Číst dál: Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
- Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
- Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
- Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
- Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat
- Feferonková pasta - jak připravit, udělat
- Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
- Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)