Potraviny a vaření
Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 12133x
2 kg klouzků důkladně očistíme, pokrájíme, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Scedíme je a vložíme do sklenic. Zalijeme teplým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.
Číst dál: Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3400x
Houby očistíme, nakrájíme a povaříme s cibulí nakrájenou na půlkolečka 10 minut v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme do skleniček, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30
Číst dál: Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3325x
Očištěné houby povaříme 5 minut v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat a zchladnout. Do každé sklenice dáme 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list a 1/2 lžičky hořčičného semínka (sklenice o objemu 720
Číst dál: Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3341x
Potřebujeme 2 kg hub a sůl. Očištěné houby pokrájíme, 10 minut povaříme v osolené vodě a scedíme. Vložíme do skleniček, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.
Číst dál: Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4214x
Potřebujeme 40 kloboučků tvrdých hub (křemenáče, hříbky apod.), 2 lžíce gulášového koření. Očištěné houby nakrájíme na plátky a dusíme tak dlouho, až se odpaří veškerá tekutina. Přidáme koření a za stálého míchaní ještě 5 minut
Číst dál: Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9474x
Očištěné houby pokrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě s kmínem. Propláchneme je, scedíme, nandáme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C.
Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5623x
Na 1 kg hub potřebujeme 250 g sádla nebo másla a 1 lžíci soli. Očištěné houby pokrájíme, osolíme a podusíme na tuku. Ihned je i s tukem vložíme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C. Pro delší trvanlivost
Číst dál: Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4942x
Houby očistíme, pokrájíme a s troškou soli podusíme. Nandáme i s vydušenou šťávou do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 95 °C, druhý den sterilaci zopakujeme.
Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4359x
Do jakékoliv směsi hub můžeme přidat i malé okurčičky, cibulky či feferonky.
Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4286x
Houby zavařujeme co nejdříve po sběru. Očištěné houby pokrájíme na větší kousky, menší houbičky necháváme celé, anebo překrojené napůl. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a asi 10 minut povaříme, tvrdší houby vaříme déle.
Číst dál: Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
Další rady a tipy v této kategorii:
- Zavařený jitrnicový, jelítkový prejt - jak zavařit, uchovat
- Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
- Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
- Zavařování gulášů, omáček, polévek - jak zavařit, nač si dát pozor
- Zavařování masa - jak zavařovat, nač si dát pozor, co použít
- Zavařování masa - jak zavařovat, přichystat
- Zavařování jídel, potravin - jak, kdy zavařovat, nač si dát pozor
- Zavařené smažené řízky - jak zavařit, uchovat
- Zavařené syrové kuře - jak zavařit, uchovat
- Uzené maso se zelím - jak připravit, zavařit, uchovat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)