Potraviny a vaření
Rybízový rosol - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2234x
Rybízový rosol - příprava: Rybíz opereme, necháme okapat, přebereme, pomocí vidličky nebo rukou otrháme od třapin a dáme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme, až popraská. Obsah hrnce nalijeme na utěrku a necháme překapat tak, že
Rybízový džem s malinami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2072x
Rybízový džem s malinami - příprava: Rybíz opereme, necháme okapat, přebereme a za pomoci vidličky nebo rukou otrháme od třapin. Maliny propláchneme, necháme okapat a přebereme. Všechno ovoce bud' rozmělníme v mixéru,
Uzavření zavařovacích sklenic bez použití víčka - jak to udělat, co použít (pergamenový papír, rum, celofán)
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2149x
Kdo chce marmelády aj. plnit do otevřených skleniček bez víček, musí na horký obsah položit kolečko pergamenového papíru, namočeného v rumu. Přes něj pak přijde celofán.
Reveňový, rebarborový džem s malinami - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1881x
Reveňový džem s malinami - příprava: Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a dáme do hrnce. Maliny opereme, necháme okapat, přebereme, nahrubo rozmačkáme a přidáme k reveni. Citron vymačkáme a
Číst dál: Reveňový, rebarborový džem s malinami - jak udělat, připravit
Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1727x
Reveňový džem s jahodami - příprava: Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a dáme do hrnce. Jahody opereme, necháme okapat, očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k reveni. Ovoce zvážíme. V
Číst dál: Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Pomerančová marmeláda po anglicku - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2112x
Pomerančová marmeláda po anglicku - příprava: Citrusové plody umyjeme v horké vodě a osušíme. Plody rozpůlíme. Jádra odstraníme a v šálku zalijeme vodou. Všechny plody i s kůrou nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy a
Číst dál: Pomerančová marmeláda po anglicku - jak připravit, udělat
Pomerančová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1907x
Pomerančová marmeláda - příprava: Pomeranče umyjeme v horké vodě a osušíme. Kůru ze dvou pomerančů seřízneme tak tence, aby na ní nezůstala bílá vnitřní vrstva. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké, asi 2 cm dlouhé proužky nebo
Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2424x
Pomerančový rosol s citrony - příprava: Citrony a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odděleně vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu nalijeme do odměrky a doplníme pomerančovou do 1 litru. Citrusovou šťávu nalijeme do hrnce a
Číst dál: Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat
Ostružinový rosol s jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2234x
Ostružinový rosol s jablky - příprava: Jablka omyjeme, necháme okapat, i s jádřinci nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k nakrájeným jablkům. Přidáme vodu, přivedeme k varu a na
Číst dál: Ostružinový rosol s jablky - jak připravit, udělat
Ostružinový rosol - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3025x
Ostružinový rosol - příprava: V hrnci smícháme studenou ostružinovou šťávu se želírovacím cukrem. Směs za stálého
míchání přivedeme k varu. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Rosol odpěníme a horký plníme až po okraj do malých
Další rady a tipy v této kategorii:
- Ostružinová marmeláda - jak připravit, udělat
- Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - jak připravit, udělat
- Mirabelkový džem s broskvemi - jak připravit, udělat
- Mirabelkový džem s jablky - jak připravit, udělat
- Mirabelková marmeláda - jak udělat, připravit
- Meruňková povidla - jak připravit, udělat
- Marmeláda ze sušených meruněk - jak připravit, udělat
- Meruňkový džem s mandlemi - jak připravit, udělat
- Meruňkový džem - jak připravit, udělat
- Malinový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)