Potraviny a vaření
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3412x
Bezinkový rosol - příprava: Bezinky důkladně opereme, necháme okapat a vidličkou nebo rukou otrháme od stopek. Nezralé bobule vyhodíme. V hrnci vylouhujeme ovoce. Citrony vymačkáme a smícháme s bezinkovou šťávou. Odměříme
Číst dál: Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
Marmeláda z bezinek a jablek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2179x
Marmeláda z bezinek a jablek - příprava: Bezinky opereme, necháme okapat, otrháme od stopek a vložíme do hrnce. Jablka omyjeme, necháme okapat, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme nadrobno a přidáme
Číst dál: Marmeláda z bezinek a jablek - jak připravit, udělat
Pomazánka z banánů a malin bez vaření - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1627x
Pomazánka z banánů a malin - příprava: Banány nakrájíme na malé kousky a vložíme do nádoby. Polovinu malin rozmačkáme lisem na brambory a přidáme k nakrájeným banánům. Zbylé maliny nahrubo rozmačkáme vidličkou a
Číst dál: Pomazánka z banánů a malin bez vaření - jak připravit, udělat
Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2276x
Marmeláda z banánů a pomerančů - příprava: Banány zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Pomeranče omyjeme. Tři pomeranče rozpůlíme, vybereme dužninu bez tenké průsvitné kůžičky, oddělující dílky, nakrájíme na malé kousky a
Číst dál: Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat
Marmeláda z banánů a kiwi - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2443x
Marmeláda z banánů a kiwi - příprava: Banány nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Kiwi oloupeme, odstraníme stopku, bílý střed a nakrájíme na malé kousky a přidáme k banánům. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k ovoci.
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3391x
Angreštový rosol - příprava: Angrešt opereme, odstraníme stopky a okvětí a dáme do hrnce. Vanilkové lusky nařízneme, vnitřek vyjmeme a přidáme k angreštu. Přilijeme víno. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3361x
Angreštový džem s letním ovocem - příprava: Všechno ovoce omyjeme, necháme okapat a očistíme. Angrešt a červený rybíz rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Černý rybíz rozmačkáme a přidáme do hrnce. Směs ovoce zvážíme.
Číst dál: Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3480x
Angreštový džem s banány - příprava: Angrešt opereme a očistíme. Nahrubo rozmačkáme a vložíme do hrnce. Banány nakrájíme na kolečka a zamícháme do angreštu. Do směsi přimícháme citronovou šťávu. Ovocnou směs odvážíme.
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3848x
Angreštová marmeláda - příprava: Angrešt opereme, necháme okapat a odstraníme stopky a okvětí. Pak ovoce rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Želírovací cukr smícháme s rozmixovaným ovocem. Vanilkový lusk nařízneme,
Číst dál: Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
Grilování - Grilované meruňky s jogurtem a medem - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2487x
Grilované maruňky - příprava: Meruňky omyjeme, osušíme, přepůlíme a odstraníme pecku. Na řezné ploše potřeme ovoce olejem a touto stranou položíme na horký gril. Grilujeme asi 2 minuty, obrátíme a meruňky grilujeme další 2
Číst dál: Grilování - Grilované meruňky s jogurtem a medem - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- Grilování - Ananas se strouhanou čokoládou - recept
- Grilování - Grilované zeleninové balíčky s mozzarellou - recept
- Grilování - Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem - recept
- Grilování - Grilovaná paprika - recept
- Grilování - Cukety s ovčím sýrem - recept
- Grilované žampiony s bylinami, bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Grilování - Brambory plněné mozzarellou - recept
- Grilování - Pstruzi v marinádě - recept
- Grilování - Makrela v šunce - recept
- Grilování - Tuňák po Portugalsku - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)