Potraviny a vaření
Grilovaná krůtí stehna - recept
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2991x
Grilovaná krůtí stehna - příprava: Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Vykostíme a stáhneme kůži. Maso roztáhneme co nejvíc naplocho. Do misky dáme brusinky. Omyjeme tymián, otřepeme vodu, listky otrháme a nasekáme. Spolu s
Grilování - Plněné krůtí řízky - recept
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2642x
Plněné krůtí řízky - příprava: Krůtí řízky omyjeme, osušíme a ostrým nožem do nich nařízneme kapsu. Rajčata omyjeme a s mozarellou nakrájíme na plátky. Krůtí řízky naplníme plátky rajčat a mozarelly, přidáme 1-2 lístky bazalky.
Plíseň na sýru - jak zabránit, zamezit výskytu, vzniku
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3122x
Jak zajistit sýr proti plísni: položte kousek sýra na 1minutu do horké syrovátky nebo do horké vody. Proti nežádoucím
bakteriím pomáhá i potření tukem.
Kmínový sýr - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2796x
Kmínový sýr - příprava: Smíchejte všechny ingredience. Z hmoty vytvořte malé tolárky (průměr 5-6 cm). Nechte je 7-10 dní zrát na mřížovém roštu při 15 C.
Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2467x
Pikantní čerstvý sýr - příprava: Smíchejte všechny přísady, hmotu nechte odkapat přes noc na sítu vyloženém plátýnkem. Tekutinu rozhodně zachycujte, výborně chutná například v salátových zálivkách. Sýr uložte do chladu.
Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2201x
Tvaroh s kysanou smetanou - příprava: Smíchejte kysanou smetanu, mléko a víno, ohřejte na 40 C a nechte 1-3 hodiny stát. Přidejte sůl a promíchejte. Vysráženou hmotu přelijte do formy na sýr vyložené plátýnkem. Plátýnko zvedněte za
Jednoduchý tvaroh - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2462x
Jednoduchý tvaroh - příprava: Ohřejte mléko na 38 C, smíchejte s kysaným mlékem a nechte 4-6 hodin stát. Přelijte do velmi horké, ale nikoli vroucí vodní lázně, až se mléko zcela srazí. Přes plátýnko přeceďte syrovátku. Hmotu vložte do
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3638x
Čerstvý sýr - příprava: Vodu přiveďte k varu a přidejte citronovou šťávu a sůl. Přimíchejte kysané mléko, stáhněte z plotýnky a nechte 5 minut stát. Potom umístěte do síta vyloženého plátýnkem. Plátýnko zvedněte za čtyři konce a
Číst dál: Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
Jednoduchý tvaroh z mléka - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2866x
Jednoduchý tvaroh z mléka - příprava: Ohřejte mléko na 30 C a přimíchejte kysané mléko. Nechte 48 hodin stát při pokojové teplotě. Hmotu nařízněte do kříže, nechte ji 10 minut stát a potom umístěte do síta vyloženého plátýnkem.
Přepuštěné máslo - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2357x
500 g másla trochu nakrájejte - dvakrát podélně a dvakrát příčně. Pomalu ohřívejte na nejnižším stupni, ale tak, aby se nezačalo vařit, a stále míchejte. Jakmile se začne tvořit pěna, odebírejte ji. Jakmile začnou bílkoviny klesat ke dnu
Další rady a tipy v této kategorii:
- Máslo v utěrce - jak udělat, připravit
- Domácí máslo - jak udělat, připravit
- Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit
- Domácí jogurt - jak udělat, připravit
- Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
- Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
- Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit
- Hořčice z datlí - jak udělat, připravit
- Chilli salsa - jak udělat, připravit
- Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)