Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun

Nakládaný medový meloun - příprava: Nálev přiveďte k varu a nechte vychladnout. Meloun oloupejte, nadrobno nakrájejte a dejte do nádoby. Přidejte ostatní ingredience. Nálev znovu přiveďte k varu, nechte 5 minut mírně povařit,

Číst dál: Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun

Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí

Bylinkové zelí - příprava: Zeleninu a jablka nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl, bylinky a koření. Zeleninu a ovoce napěchujte po vrstvách do hrnce, každou vrstvu ochuťte směsí bylinek a koření se solí a případně ještě

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí

Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky

Kedlubnové zelí s jablky - příprava: Smíchejte sůl, petrželku, calvados, nakrájenou šalotku, křen, cukr a koření. Do keramického nebo kameninového hrnce navrstvěte kedlubnu a jablka, každou vrstvu posypte směsí koření se solí,

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky

Nakládání zeleniny - Kysané zelí

Kysané zelí - příprava: Zelí nastrouhejte. Smíchejte sůl, cukr a koření. Zelí napěchujte po vrstvách
do kameninového hrnce, každou vrstvu osolte a posypte kořením, případně zalijte ještě trochou solného nálevu.

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané zelí

Nakládání zeleniny - Nakládané okurky

Nakládané okurky - příprava: Okurky omyjte a namočte. Mezi tím si připravte nálev. Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu a nechte vychladnout. Očistěte šalotku, kopr, zázvor a česnek a nakrájejte. Květenství kopru (okolíky)

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané okurky

Nakládání hub - Houby v balzamikové octě

Houby v balzamikovém octě - příprava: Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu, přidejte houby a nechte
2 minuty mírně povařit. Vyjměte houby a spolu s dalšími ingrediencemi je navrstvěte do sklenice. Houby zalijte vlažným

Číst dál: Nakládání hub - Houby v balzamikové octě

Nakládání zeleniny - Výraznější sladkokyselý nálev

Na výraznější sladkokyselý nálev použijte 850 ml vody, 400 ml octa a dále 2 PL soli, 2 PL citronové nebo pomerančové šťávy a 80 g cukru.

Nakládání zeleniny - Jemný sladkokyselý nálev

Na jemný sladkokyselý nálev počítejte na 1l vody, 1/4 l octa, 1 1/2 PL soli, 1 1/2 PL citronové nebo pomerančové šťávy a 75 g cukru.

Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice

Nakládaná kukuřice - příprava: Nálev přiveďte k varu a nechte vychladnout. Kukuřičné klasy povařte v nálevu doměkka a nechte vychladnout. Vidličkou oškrabejte zrna a naplňte je do sklenic. Nálev znovu přiveďte k varu a zalijte jím zrna ve

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice

Nakládání zeleniny - Dýně v pikantním kyselém nálevu

Dýně v pikantním kyselém nálevu - příprava: Smíchejte ingredience na nálev a přiveďte k varu. V nálevu povařte nakrájenou dýni. Dýni vyjměte, smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi a navrstvěte do sklenic. Zalijte vlažným

Číst dál: Nakládání zeleniny - Dýně v pikantním kyselém nálevu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny