Potraviny a vaření
GHrilování - Vepřová žebírka na medu - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2642x
Vepřová žebírka na medu - příprava: Žebírka omyjeme a osušíme. Rozdělíme na porce a položíme do mělké nádoby. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Přidáním oleje, sójové omáčky, medu, citronové šťávy, cukru, soli a kajenského pepře vytvoříme marinádu, kterou nalijeme na žebírka. Necháme nejméně 3 hodiny od ležet. Žebírka
Grilování - Bifteky plněné ovčím sýrem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2337x
Bifteky plněné ovčím sýrem - příprava: Strouhanku smícháme s mletým hřebíčkem a orestujeme na suché pánvi. Necháme vychladnout. Rajčata nařízneme křížem, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku, semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mleté maso smícháme s cibulí,
Grilování - Klobásky po španělsku - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2476x
Klobásky po španělsku - příprava: Klobásky kolem dokola propícháme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na 3cm kousky. Stroužky česneku oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Víno svaříme s 500 ml vody, vložíme klobásky, česnek, cibulku a papriky a necháme 5 minut táhnout. Následně vše
Grilování - Datle a švestky ve slanině - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2377x
Datle a švestky ve slanině - příprava: Dřevěné špízy máčíme asi 20 minut ve studené vodě. Švestky koupíme většinou vypeckované, datle nařízneme a vypeckujeme. Ovoce naplníme čerstvým kozím sýrem. Na kuchyňský pult či prkénko rozložíme plátky slaniny, přepůlíme a každou datli a švestku obalíme polovinou plátku slaniny. Na
Grilování - Steaky z hovězí svíčkové s dvěma dipy - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2462x
Steaky z hovězí svíčkové - přáprava: Steaky opláchneme a osušíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno, smícháme se sójovou omáčkou a arašídovým olejem. Touto marinádou důkladně potřeme steaky a v mikrotenovém sáčku dáme alespoň na 3 hodiny odležet do chladničky. Rozpálený grilovací rošt potřeme olejem a
Číst dál: Grilování - Steaky z hovězí svíčkové s dvěma dipy - recept
Grilování - Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2511x
Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - příprava: Steaky položíme na pracovní desku a naplocho naklepeme. Citronovou kůru smícháme s tabaskem a whiskey,
přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, papriku, javorový sirup, hořčici a kajenský pepř. Steaky s marinovací směsí dáme do mikrotenového sáčku, marinádu vetřeme do
Číst dál: Grilování - Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - recept
Grilování - Hovězí karbanátky s ananasem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2498x
Hovězí karbanátky s ananasem - příprava: Housku namočíme do studené vody a vymačkáme. Maso dáme do mísy, přidáme změklou housku a vajíčko. Jarní cibulky opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobná kolečka. Petrželku opláchneme, oklepeme dosucha a lístky nadrobno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a prolisujeme.
Grilování - Kreolské klobásky s mangovým relishem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2668x
Kreolské klobásky - příprava: Vepřové řízky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a dáme do mikrotenového sáčku. Pro přípravu marinády oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními přísadami a přidáme k masu do
Číst dál: Grilování - Kreolské klobásky s mangovým relishem - recept
Grilování - Vepřový bůček se zelným salátem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2565x
Vepřový bůček se zelným salátem - příprava: Plátky masa omyjeme a osušíme. Kůži bůčku několikrát nařízneme, aby se plátky při grilování nekroutily. Pro přípravu marinády smícháme hořčici, sambalu, hnědý cukr, citronovou šťávu a
Číst dál: Grilování - Vepřový bůček se zelným salátem - recept
Grilování - Norimberské špízy s bylinkovými rajčaty - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2404x
Norimberské špízy - příprava: Norimberské klobásky rozpůlíme, takže získáme 40 kousků. Žampiony očistíme, otřeme a rozkrájíme napůl. Slaninu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Cukety omyjeme, konce odkrojíme a rovněž nakrájíme
Číst dál: Grilování - Norimberské špízy s bylinkovými rajčaty - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- Grilování - Rostbíf na grilu - recept
- ► Grilování - Medailonky se šalvějí a rebarborovym čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Grilování - Čevapčiči s ajvarem - recept
- Grilování - Steaky z krkovice se slaninou a chilli - recept
- Grilování - Vepřová žebírka se zázvorem - recept
- Grilování - Hovězí medailonky s chlebovým salátem - recept
- Grilování - Telecí steaky s tuňákovým dipem - recept
- Grilování - Hovězí steaky se sardelovou krustou - recept
- Grilování - Hovězí souvlaki s cuketou - recept
- Grilování - Jehněčí špízy s tzatziki - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)