Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Rybí pach, zápach z ryb na nádobí, pánvích - jak, čím odstranit, umýt (ocet)

Rybí pach z nádob rychle odstraníme octem.

Rybí zápach - jak, čím zmírnit, odstranit z masa, ryby (citronová šťáva)

Když rybu před tepelnou úpravou pokapeme citronovou šťávou, zmírníme rybí pach.  

Rybí šupiny, šupiny z ryb - jak, čím snadno odstranit (ocet)

Rybí šupiny nebudou létat po celém vále, když rybu mírně polijeme octem.

Mražená ryba bez chuti - jak, čím zlepšit chuť (mléko)

Mražené ryby ztrácejí v mrazničce typickou chuť. Když je namočíme do mléka, budou chutnat jako čerstvé.

Zaječí maso křehké - jak to udělat, co použít, aby zkřehlo (mléko)

Maso ze zajíce bude křehčí, když ho necháme pár dnů po umytí ponořené v kyselém mléku. Jakmile je mléko krvavé, vylijeme ho, maso opláchneme a zalijeme opět čerstvým mlékem.

Praskání klobás při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (vroucí voda)

Klobásu před pečením dáme na několik minut do vařící vody, aby při pečení nepopraskala.

► Praskání jitrnic při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (alobal, tuk)

Praskají vám jitrnice při pečení? Nestane se to, když je propícháme jehlicí a každou zvlášt' zabalíme do alobalu, který potřeme tukem a na koncích zakroutíme.

Praskání párků při ohřevu - jak, čím zabránit, zamezit (pára)

Párky vařené v páře nepraskají.

Osychání salámu v lednici - jak, čím zabránit, zamezit (slanina)

Salám neoschne, když ho necháme vcelku a na řez přiložíme kousek slaniny.

Praskání sekané, nákypu při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (bílek, voda)

Masové sekané a nákypy před vložením do trouby zvlhčíme bílkem nebo vodou, aby nepopraskaly.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny