Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Řízky měkké - jak to udělat, co použít před úpravou (mléko)

Řízky budou měkké, když je před tepelnou úpravou namočíme na 15 minut do studeného mléka.

Maso dietní, pečené bez použití tuku - jak upéct, udělat (alobal)

Maso připravované k dietě pečeme v alobalu v pekáči bez tuku.

Osychání masa při skladování v lednici - jak, čím zabránit, zamezit (olej, mastný papír)

Maso v chladničce neoschne, když ho potřeme olejem a zabalíme do mastného papíru.

Uchování masa bez použití lednice - jak to udělat, co použít (ocet)

Maso vydrží déle i bez chladničky, když ho zabalíme do plátna navlhčeného octem a uložíme na chladnější místo.

Opadávání trojobalu z masa, řízků - jak, čím zabránit, zamezit

Masové výrobky, které si připravujeme ke smažení, je potřebné před obalováním v mouce, vejcích, strouhance apod. osušit, aby obal při smažení neopadával.

Klepání masa - jak správně naklepat

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nesála z masa šťávu. Abychom zabránili zbytečnému hluku při naklepávání, podložíme pod destičku složenou utěrku.

Maso na řízky, bifteky - jak skladovat v lednici před použitím, úpravou (olej)

Maso na řízky a bifteky, které jsme koupili v polotovarech a budeme upravovat až druhý den, dobře potřeme olejem a uschováme v chladu. Plátky masa neoschnou a budou křehké.

Přesolená, slaná šťáva z masa - jak, čím zmírnit, odstranit slanost (chleba)

Přesolené šťávy (masové) zlepšíme, když v nich povaříme kůrky chleba.

Šunka - jak uchovávat, skladovat v lednici, aby déle vydržela, zůstala čerstvá

Šunku uchováme déle čerstvou, když ji uložíme do porcelánové misky a dáme do chladničky.

Slupka na salámu - jak snadno sloupnout, sundat (teplá voda)

Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny