Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)

Křehké těsto se nám nebude tak drobit, přidáme-li do něho několik kapek octa.

Koláče po upečení - čím potírat, aby byly lesklé (bílek, med)

Koláče dostanou lepší barvu, když je potřeme bílkem rozmíchaným s medem.

Těsto na buchty, koláče krásně žluté - jak, čím docílit, udělat (mrkev)

Aby těsto na buchty nebo koláč dostalo krásnou žlutou barvu, přidáme do něj trochu jemně nastrouhané karotky.

Kynutí těsta - jak to udělat, co použít, aby lépe kynulo (jogurt)

Těsto bude lépe kynout, použijeme-li místo mléka jogurt.

Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat

Makarony a špagety vaříme celé, nepolámané. Aby se vešly do hrnce, nejdříve namočíme konce, a když změknou, lehce ponoříme do vody zbytek.

Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)

Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.

Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)

Brambory vařené ve slupce nepopraskají, když dáme do vody trošku octa.

Rozvařování brambor při vaření - jak, čím zabránit, zamezit

Brambory se nerozvaří, dáme-li je vařit do horké vody a osolíme až později.

Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)

Do jakéhokoliv bramborového těsta, ať na bramborové šišky nebo na závin, je dobré dát trošku octa (asi na 800 g brambor 2 lžíce octa). Těsto se krásně rozválí a knedlíky nejsou nikdy rozvařené.

Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)

Bramborák bude chutnější a jemnější, když do něho přidáme před smažením několik lžiček tvarohu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny