Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Škvaření slaniny - jak vyškvařit, získat jemné škvarky (voda)

Slaninu vyškvaříme tak, že nejdříve dáme do hrnce trochu vody, a teprve pak přidáme nakrájenou slaninu. Škvarky budou jemnější.

Vepřové, drůbeží maso šťavnaté, křehké - jak, čím před pečením potírat (alkohol)

Vepřové i drůbeží maso před pečením potřeme čistým alkoholem. Po upečení bude maso šťavnatější a křehčí.

Praskání párků při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (mléko)

Párky při vaření nepraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.

Křupavé klobásky - jak udělat, docílit

Jak připravit křupavé klobásky? Tak, že je vložíme do prázdného kastrůlku, který ponoříme do většího kastrůlku s vodou a dáme péci. Při pečení se tak umocní jejich uzená vůně.

Sójové maso chutnější - jak to udělat, co použít (pivo)

Sójové maso bude chutnější, podléváme-li je při dušení lehce pivem.

Játra chutnější, křehčí - jak to udělat, co použít (mléko)

Játra jsou chutnější, namočíme-li je na několik hodin před přípravou do studeného mléka a uložíme v chladu.

Králičí maso, maso z králíka tuhé, tvrdé - jak to udělat, co použít, aby změklo, bylo měkké (olej)

Aby maso ze staršího králíka nebylo tuhé, stačí ho den před přípravou potřít olejem. Získáme velmi chutné a křehké maso.

Pečená husa, kachna - jak to udělat, co použít, aby šlo maso dobře od kosti (jablka)

Husu nebo kachnu upečeme do zlatova, když ji asi po půl hodině pečení naplníme půlkilem oloupaných jablek. Maso se pak lépe odděluje od kosti.

Nadívání kuřete, nadívané kuře - jak, kam vkládat nádivku

Nádivku do kuřete nevkládáme do břicha, ale pod uvolněnou kůži, tu pak spíchneme jehlicí.

Zlatá, vypečená kůže u kuřete - jak, čím docílit (paprika, máslo)

Pečené kuře bude mít zlatou kůrčičku, potřeme-li ho před pečením vrstvou mleté sladké papriky a na plátky pokrájeným máslem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny