Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Pikantní chuť vývaru - jak, čím docílit (niva)

Pikantní chuť vývaru docílíme nastrouhanou nivou.

Slazení nápojů, čaje, kávy - co použít místo cukru (skořice)

Pokud nechcete z jakéhokoliv důvodu sladit čaj nebo kávu, ačkoliv to máte rádi, můžete si je osladit kouskem skořice (asi 3 cm). Káva nebo čaj tak získá příjemné aroma a neztratí svou původní chuť.

Máslový krém na dortu - jak to udělat, co použít, aby déle vydržel

Chceme-li, aby krémy na dortech vydržely déle, ředíme míchaný pudink do máslového krému vodou místo mlékem.

Moučkový cukr - co dělat, když jej nemáme

Chybí-li nám moučkový cukr, umeleme krystalový.

Prášek do pečiva - čím nahradit při pečení, když jej nemáme (rum)

Když při pečení zjistíme, že nám chybí prášek do pečiva, můžeme jej nahradit rumem.

Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)

Vařený strouhaný brambor nahradí v těstě vajíčko.

Jíška jemná, hladká - co použít místo vody (mléko)

Když jíšku zalijeme mlékem místo vodou, bude jako jemná omáčka.

Klasická jíška - čím nahradit, co použít místo mouky (vločky)

Klasickou jíšku můžeme nahradit v polévkách i omáčkách umletými vločkami, a tím se vyhneme použití tuku.

Zahušťování guláše - jak, čím zahustit (bramborová kaše)

Při vaření guláše, místo normálního zahuštění (mouka s vodou) použijeme bramborovou kaši. Guláš má pak výbornou chuť.

Zahušťování guláše - jak, čím zahustit (suchý chléb)

Při vaření guláše, místo normálního zahuštění (mouka s vodou) raději nastrouháme suchý chléb. Guláš má pak výbornou chuť.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny