Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Tuhé maso při pečení - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo, bylo měkké (ocet)

Maso při pečení změkne rychleji, potřeme-li jej octem.

Tuhé maso při vaření - jak to udělat, co použít, aby dříve změklo (rum)

Tuhé maso změkne při vaření, když k němu přidáme lžíci rumu. V jídle však alkohol není cítit.

Slepené vlasové nudle - jak, čím zabránit, zamezit slepení (olej)

Vlasové nudle se při vaření v osolené vodě určitě neslepí, kápneme-li dovody pár kapek oleje.

Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)

Drobení do polévky snadněji nastrouháme, přidáme-li do hmoty na špičku nože sádla.

Zelňačka - jak správně vařit, nač si dát pozor

Zelňačka - kyselé zelí a brambory nevaříme nikdy v jednom hrnci, ale každé zvlášť. Kyselost zelí brání bramborům změknout.

Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit

Když nastrouháme jednu menší mrkev a osmahneme na lžičce másla, zalijeme, přidáme jemné nudle a povaříme, získáme chutný falešný slepičí vývar s krásnou barvou.

Tuk, mastná kola na polévce - jak odstranit

Tuk z příliš mastné polévky odstraníme, když ji necháme úplně vychladnout, a pak usazený tuk sebereme.

Připálená čočková polévka - jak, čím zachránit, pomoci (citron)

Připálenou čočkovou polévku zachráníme, když do ní přidáme několik kapek citronu.

Přesolená polévka - jak, čím zbavit slanosti, soli (bílek)

Přesolená polévka není žádná tragédie. Vlijeme do ní dva syrové bílky, které se v polévce srazí a odeberou polévce nežádoucí slanou chuť. Potom stačí polévku přecedit.

Zeleninová polévka - jak, čím zahustit (tavený sýr)

Zeleninové polévky zahustíme taveným sýrem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny