Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Kuře chutné, šťavnaté - jak to udělat, co použít před pečením (citronová šťáva)

Kuře bude chutné a šťavnaté, když je před pečením dobře vytřeme citronem, a potom natřeme citronovou šťávou a uložíme na hodinu chladničky, teprve pak upečeme.

Kuře křupavé, vypečené - jak, čím docílit (pivo, studená voda)

Pečené kuře bude křupavější, když je krátce před vyjmutím z trouby polijeme pivem nebo studenou vodou. Kuře získá zlatou křupavou kůrku.

Pečené maso lesklé - jak, čím docílit (mléko, bramborový škrob)

Aby se pečené maso lesklo, potřeme je hned po upečení oslazeným bramborovým škrobem a mlékem.

Karbenátky - jak, čím zlepšit chuť

Výbornou chut' karbanátků získáme, když je před smažením obalíme v bílku, a pak ve strouhance.

Nadýchané karbanátky - jak udělat, co použít (prášek do pečiva)

Nadýchané karbanátky získáme, když do syrové masy přidáme špetku prášku do pečiva.

Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (bramborové slupky)

Při smažení řízků a ryb se tuk nebude připalovat, když do rozpáleného tuku vložíme kousek omyté bramborové slupky.

Připalování tuku při smažení ryb, řízků - jak, čím zabránit (mrkev)

Při smažení řízků a ryb se tuk nebude připalovat, když do rozpáleného tuku vložíme 3-4 kolečka mrkve.

Řízky měkké, šťavnaté - jak to udělat, co použít (vejce)

Aby řízky při smažení neztvrdly a nevysušily se, namočíme je těsně před smažením do rozšlehaného vejce.

Řízky křupavé, krásně osmažené - jak, čím docílit (pivo)

Řízky budou krásně osmažené, přidáme-li do rozšlehaného vejce trochu piva.

Tvrdnutí masa při pečení - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (teplá voda)

Aby nám maso při pečení neztvrdlo, podléváme jej vždy teplou vodou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny