Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Smetanová omáčka sražená, zdrclá - jak, čím zabránit, zamezit (cukr)

Aby se smetanová omáčka nesrazila, přidáme do smetany lžičku cukru.

Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)

Aby jíška netvořila hrudky při zahušťování, mouku osolíme.

Zelenina, ovoce, salát - jak, na kterém místě skladovat, uchovávat v lednici

Zelenina, ovoce a salát patří do nejnižší přihrádky chladničky, protože skleněná deska nad ní zadržuje částečně chlad.

Mléko, mléčné výrobky, sýry - jak, na kterém místě skladovat, uchovávat v lednici

Mléko a mléčné výrobky, sýr a hotová jídla, která mají být jen mírně chlazená, uskladňujeme do poliček ve dveřích, protože tam je o něco tepleji.

Květák - jak to udělat, co použít, aby déle vydržel čerstvý (voda)

Udržet květák v čerstvém stavu není problém. Namočíme stvol do mísy se studenou vodou.

Hnědnutí ovoce po oloupání, krájení - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Oloupané ovoce dáváme do okyselené vody, aby nezhnědlo.

Pomeranče, grepy - jak oloupat snadno a rychle (teplá voda)

Kůra (bílá) z pomerančů a grepů se lépe oloupe, když je předtím ponoříme do teplé vody.

Propadávání ovoce do těsta při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (cukr, skořice)

Aby nám drobné ovoce nepropadlo při pečení do těsta, obalíme je ve směsi cukru a skořice.

Zavařenina bez plísně - jak to udělat

Zavařenina tak snadno nezplesniví, jestliže zavařovací sklenice ihned po naplnění a sterilování postavíme dnem vzhůru.

Rozinky vysušené, vyschlé, tvrdé - jak to udělat, aby byly opět šťavnaté (voda, citronová šťáva)

Vysušené rozinky budou opět šťavnaté, vložíme-li je asi na půl hodiny do horké vody, ve které jsme rozpustili lžičku citronové šťávy.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny