Potraviny a vaření
Tmavnutí brambor při vaření - jak, čím zabránit (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2498x
Brambory neztmavnou, jestliže do vody, v níž je vaříme, přidáme 1 lžíci octa. Ze stejného důvodu se doporučuje ponořit je po oloupání do vody se 2 lžícemi octa.
Jemná chuť cibule - jak, čím dosáhnout, získat (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3461x
Chuť cibule zjemníme, když ji po nakrájení nasypeme do vody s větším množstvím octa.
Oschlá zelenina, salát - jak vrátit svěžest (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1969x
Chceme-li salátu z předchozího dne navrátit svěžest, ponoříme zeleninu do studené vody s trochou octa.
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4915x
Salát namočíme do vody s několika kapkami octa. Ocet působí jako dezinfekce a snadno odstraní housenky a jinou havěť.
Avokádový sorbet - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3244x
Avokádový sorbet - příprava: Vyrobíme sirup z vody, 200 g cukru a pelyňku. Stranou ohříváme ocet se zbylým cukrem. Zredukujeme na polovinu. Obě připravené směsi smícháme. Přidáme avokáda a třeme tak dlouho, dokud nezískáme jakési guacamole. Necháme 8 až 10
Octové piškoty - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2432x
Octové piškoty - příprava: Vejce s cukrem ušleháme na ne příliš tuhý sníh. Snížíme rychlost mixéru a postupně přidáváme olej, ocet a citronovou nebo pomerančovou kůru. Směs přelijeme z mixéru do mísy. Prosejeme mouku s
Octový koláč - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2900x
Octový koláč - příprava: Troubu předehřejeme na 230 C. Linecké těsto potáhneme papírem na pečení a na něj dáme fazole, rýži nebo něco jiného na zatížení. Pečeme v troubě po dobu 10 minut a poté odstraníme zátěž a papír. Znovu
Králík na cibuli a sherry octě - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2420x
Králík na cibuli a sherry octě - příprava: Porce králíka osolíme a opepříme. Na velkou pánev nalijeme hodně oleje a přidáme 3 stroužky česneku (můžeme je nakrájet na plátky). Když je olej rozpálený, vložíme do něj porce králíka a
Koroptve na vinném octě - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2252x
Koroptve na vinném octě - příprava: Koroptve zprudka osmahneme na pánvi s vydatným množstvím panenského olivového oleje. Když jsou tmavě zlaté, přidáme sladkou papriku a na pánvi je ještě jednou otočíme. Pak je z pánve
Vepřové medailonky s balzamikovým octem - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2297x
Vepřové medailonky s balzamikovým octem - příprava: Vepřové plátky osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Dáme je do misky a zalijeme šťávou z hořkých pomerančů. Necháme alespoň 2 hodiny macerovat. Během té doby je
Další rady a tipy v této kategorii:
- Tuňákový filet s balzamikovým octem - recept
- Filet mignon na balzamikovém octě a víně - recept
- Pečená kuřecí stehýnka s medem a balzamikovým octem - recept
- Grilovaná zelenina s balzamikovým octem - recept
- Kuře na balzamikovém octě s paprikami - recept
- Masné koblihy - jak, čím zabránit nasákavosti těsta při smažení (ocet)
- Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
- Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
- Ostrý ocet - jak, čím zjemnit, odstranit ostrost, štiplavost (brambor)
- Majonéza příliš hustá - jak, čím naředit, zvláčnit (ocet)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)