Potraviny a vaření
Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (ocet)
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3519x
Jestliže se nám srazí majonéza, trochu jí ubereme a přidáme do ní jednu lžíci teplého octa. Za stálého míchání pak do ní odebranou část postupně vracíme. Majonéza bude zase taková, jak má být.
Houby ve vinném octě - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2566x
Houby ve vinném octě - příprava: Houby, cibuli a česnek dáme do vody, přivedeme k varu a 15 minut vaříme. Scedíme a houby narovnáme do hermeticky uzavíratelné sklenice. Ocet s kořením přivedeme k varu a přisypeme cukr. Tímto lákem
Řepa ve vinném octě s bylinkami - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2340x
Řepa ve vinném octě s bylinkami - příprava: Řepu důkladně umyjeme. Odstraníme listy a ponecháme kořeny a několikacentimetrové stonky. Vaříme v celku v tlakovém hrnci po dobu 15 minut od okamžiku, kdy začne unikat pára.
Okurky v jablečném octě - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2522x
Okurky v jablečném octě - příprava: Ocet, sůl, cukr, pepř, bobkový list a česnek dáme do vody a přivedeme k varu. Přidáme okurky nakrájené na tlustá kolečka. Necháme 3 minuty vařit.
Arašídová octová omáčka - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3230x
Arašídová octová omáčka - příprava: Všechny přísady smícháme v mixéru, abychom dosáhli homogenní konzistence.
Rajčata nakyselo - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2616x
Rajčata nakyselo - příprava: Sklenice a víčka sterilizujeme 20ti minutovým vyvařením. Na dno každé sklenice dáme křenový list, kopr a několik stroužků česneku. Rajčata dáme vařit do kastrolu s vodou, solí, olejem a cukrem. Když dojde
Omáčka z balzamikového octa - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2314x
Omáčka z balzamikového octa - příprava: Všechny přísady kromě oleje dáme do misky a důrazně rozšleháme. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej.
Octová omáčka se zázvorem a sezamovým olejem - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2528x
Octová omáčka se zázvorem a sezamovým olejem - příprava: Všechny přísady kromě sezamového oleje dáme do misky
Číst dál: Octová omáčka se zázvorem a sezamovým olejem - recept
Pálivá octová omáčka - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2123x
Pálivá octová omáčka - příprava: Česnek nasekáme a osmahneme na pánvi. Než začne tmavnout, přilijeme olej. Přidáme na kousky nakrájená rajčata (ne příliš tvrdá) a několik minut smažíme. Stáhneme z ohně a přidáme ocet,
Feferonková octová omáčka - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2576x
Feferonková octová omáčka - příprava: Všechny přísady dáme do misky a dobře promícháme. Šleháme, dokud nezískáme homogenní konzistenci.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Octová omáčka se sýrem s modrou plísní - recept
- Sladkokyselá řepa - recept
- Argentinská marináda chimichurri - recept
- Octová omáčka po kreolsku - recept
- Avokádová octová omáčka - recept
- Mrkev s balzamikovým octem a máslem - recept
- Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
- Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
- Langustový salát - recept
- Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)