Potraviny a vaření
Vodní kámen v konvici - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet)
Zveřejněno: sobota 30. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3249x
Skvrn uvnitř konvice se zbavíme tak, že do ní nalijeme trochu octa a dáme na plotnu, jako bychom stavěli na kávu. Necháme několik minut vařit. Poté ocet vylijeme, konvici naplníme vodou a znovu povaříme.
Skvrny, fleky na konvici na kávu (venkovní strana) - jak, čím odstranit (sůl, ocet)
Zveřejněno: sobota 30. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2988x
Pokud je konvice na kávu pokrytá skvrnami, potřeme ji před umytím směsí soli a octa.
Páchnoucí pánev po smažení jídel - jak, čím odstranit (ocet)
Zveřejněno: sobota 30. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3333x
Na pánvích může ulpět nepříjemný zápach po přípravě různých pokrmů. Abychom se ho zbavili, naplníme pánev vodou s vinným octem a postavíme na plotnu. Necháme vařit dostatečně dlouhou dobu a poté pánev důkladně umyjeme.
Kachní játra na soli - recept
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2153x
Kachní játra jsou symbolem vybrané francouzské kuchyně. Jejich příprava není snadná, ale výsledek za vynaložené úsilí rozhodně stojí.
Paštika ze pstruha - recept
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2677x
Paštika ze pstruha - příprava: Pstruha očistíme, omyjeme, osušíme a pečeme v troubě se lžící oleje. Odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na kousky. Z kuřecích jater odstraníme blány, omyjeme a nakrájíme najemno. Játra a pstruha
Paštika z černých oliv - recept
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2412x
Paštika z černých oliv - příprava: Do mixéru dáme olivy, ančovičky, kapary a hořčici. Rozmixujeme, aby byla směs hladká. Postupně za stálého mixování přidáváme olivový olej, dokud směs není jemná. Podle chuti osolíme.
Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2146x
Pomerančová sůl - příprava: Oloupeme pomeranč a kůru zabalíme do papírové utěrky. Vložíme kůru do mikrovlnné trouby a 20 sekund zahříváme na vysoký výkon, dokud nevyschne. Pokud není dostatečně suchá, zahříváme ještě
Číst dál: Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit
Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2080x
Sůl se šalvějí a rozmarýnem - příprava: Česnek jemně nasekáme a přidáme k soli. Pak do této směsi přidáme nasekanou šalvěj a rozmarýn. Aromatickou sůl připravujeme v den, kdy ji budeme potřebovat, nebo ji uchováváme v
Číst dál: Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat
Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2052x
Sůl se sušenými bylinkami - příprava: Všechny přísady dáme do kuchyňského robotu a mixujeme několik sekund na nejvyšší výkon. Bylinkovou sůl uchováváme v dobře uzavřené skleničce, aby neztratila své aroma. Tato sůl se hodí pro
Číst dál: Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat
Zápach v domácnosti, bytě - jak vyrobit domácí osvěžovač vzduchu (pomeranč, sůl)
Zveřejněno: neděle 10. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2787x
Pomeranč rozkrojíme na polovinu, odstraníme dužinu a naplníme ho solí. Tento přírodní osvěžovač vzduchu odstraní nepříjemné pachy, například z kuchyně.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
- Vepřová pečeně na soli - recept
- Suši maki - recept
- Treska s rýží - recept
- Marinovaný losos na kopru - recept
- Katalánský salát s treskou - recept
- Těstoviny tagliatelle s krevetami a paprikou - recept
- Vajíčka plněná tuňákem - recept
- Krevety na soli - recept
- Slané katalánské koláče s ančovičkami - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)