Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Vodní kámen v konvici - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet)

Skvrn uvnitř konvice se zbavíme tak, že do ní nalijeme trochu octa a dáme na plotnu, jako bychom stavěli na kávu. Necháme několik minut vařit. Poté ocet vylijeme, konvici naplníme vodou a znovu povaříme.

Skvrny, fleky na konvici na kávu (venkovní strana) - jak, čím odstranit (sůl, ocet)

Pokud je konvice na kávu pokrytá skvrnami, potřeme ji před umytím směsí soli a octa.

Páchnoucí pánev po smažení jídel - jak, čím odstranit (ocet)

Na pánvích může ulpět nepříjemný zápach po přípravě různých pokrmů. Abychom se ho zbavili, naplníme pánev vodou s vinným octem a postavíme na plotnu. Necháme vařit dostatečně dlouhou dobu a poté pánev důkladně umyjeme.

Kachní játra na soli - recept

Kachní játra jsou symbolem vybrané francouzské kuchyně. Jejich příprava není snadná, ale výsledek za vynaložené úsilí rozhodně stojí.

Číst dál: Kachní játra na soli - recept

Paštika ze pstruha - recept

Paštika ze pstruha - příprava: Pstruha očistíme, omyjeme, osušíme a pečeme v troubě se lžící oleje. Odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na kousky. Z kuřecích jater odstraníme blány, omyjeme a nakrájíme najemno. Játra a pstruha

Číst dál: Paštika ze pstruha - recept

Paštika z černých oliv - recept

Paštika z černých oliv - příprava: Do mixéru dáme olivy, ančovičky, kapary a hořčici. Rozmixujeme, aby byla směs hladká. Postupně za stálého mixování přidáváme olivový olej, dokud směs není jemná. Podle chuti osolíme.

Číst dál: Paštika z černých oliv - recept

Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit

Pomerančová sůl - příprava: Oloupeme pomeranč a kůru zabalíme do papírové utěrky. Vložíme kůru do mikrovlnné trouby a 20 sekund zahříváme na vysoký výkon, dokud nevyschne. Pokud není dostatečně suchá, zahříváme ještě

Číst dál: Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit

Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat

Sůl se šalvějí a rozmarýnem - příprava: Česnek jemně nasekáme a přidáme k soli. Pak do této směsi přidáme nasekanou šalvěj a rozmarýn. Aromatickou sůl připravujeme v den, kdy ji budeme potřebovat, nebo ji uchováváme v

Číst dál: Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat

Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat

Sůl se sušenými bylinkami - příprava: Všechny přísady dáme do kuchyňského robotu a mixujeme několik sekund na nejvyšší výkon. Bylinkovou sůl uchováváme v dobře uzavřené skleničce, aby neztratila své aroma. Tato sůl se hodí pro

Číst dál: Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat

Zápach v domácnosti, bytě - jak vyrobit domácí osvěžovač vzduchu (pomeranč, sůl)

Pomeranč rozkrojíme na polovinu, odstraníme dužinu a naplníme ho solí. Tento přírodní osvěžovač vzduchu odstraní nepříjemné pachy, například z kuchyně.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny