Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zbavit skopové maso typické nepříjemné chuti - postup, návod

Skopové maso zbavíme nepříjemné typické chuti, když je odblaníme, odstraníme lůj a maso vložíme na několik minut do vody, do níž jsme přidali trochu octa a potom je opláchneme studenou vodou.

Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení

Aby se maso nevysušilo, pečeme vždy větší kusy. Jestliže nemáme dostatečně vyhřátou troubu, opečeme maso narychlo na rozpáleném tuku, aby se vytvořila kůrka.

Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení

Maso se nejlépe dusí v nádobě se zesíleným dnem a s dobře přiléhající poklicí. Pokrm se nevysmahuje, a pokud nesundáváme poklici příliš často, zadržená pára působí příznivě na měknutí masa.

Proč maso nevařit prudce, zprudka - rady, doporučení

Maso nikdy nevaříme prudce, protože zůstane dlouho tuhé a ztrácí šťavnatost i chuť. Proto jakmile začne voda vřít, zmírníme plamen či žár elektrické plotýnky, aby maso přešlo do mírného varu.

Jak to udělat, aby vařené maso zůstalo šťavnaté - rady, doporučení

Chceme-li, aby maso zůstalo šťavnaté, vkládáme je do vařící vody. Povrchové vrstvy masa se stáhnou a vytvoří jakousi ochrannou vrstvu, která nedovolí vyluhování šťávy.

Jak, čím, vylepšit chuť a vzhled pečeného masa - tipy, rady (cukr)

Na připravené okořeněné maso nasypeme těsně před pečením velmi tenkou vrstvou práškového cukru, pečené maso bude mít pěknou barvu a šťáva lepší chuť.

Příprava minutek - kdy vložit maso do rozpáleného tuku, aby se dobře propeklo a nezůstalo syrové - rady, doporučení

Při přípravě minutek nesmí být teplota tuku při vložení masa příliš vysoká, protože jinak se vytvoří na povrchu masa tvrdá kůrka a maso se uvnitř špatně propéká.

Kdy solit maso, které připravujeme jako minutku - tipy, rady, doporučení

Maso, které připravujeme jako minutky, osolíme až když je hotové, udrží se tak v něm více šťávy.

Jak to udělat, aby šlo maso lehce odblanit - tipy, rady, doporučení (vřelá voda)

Když chceme maso rychle odblanit, dáme je na síto a přelijeme vroucí vodou.

Jak vařit, dusit tvrdé maso, aby rychleji změklo - rady, doporučení (ocet)

Když vaříme nebo dusíme tvrdé maso, přidáme k němu trochu octa, maso pak rychleji změkne.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny