Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení

Zbude-li nám pečené maso, zabalíme ho do mastného papíru a dáme do chladné místnosti. Neoschne a zůstane vláčné.

Sekaná pečeně - co přidat do mletého masa, aby sekaná přibyla na množství a neuškodilo to chuti, neovlivnilo chuť - tipy, rady

Sekaná pečeně nabude, aniž by jí to uškodilo na chuti, vmícháme-li do syrového masa trochu brambor, vařených krupek nebo rýže.

Připálené pečené maso - jak, čím spravit, napravit chuť výpeku - postup, návod

Když se nám připálí pečené maso, napravíme je tak, že připálenou část odkrojíme, maso vyjmeme z výpeku a do výpeku vložíme kousek kůrky z chleba a necháme v něm asi 15 minut. Nepříjemná chuť zmizí.

Jak upéct malé množství masa v rendlíku, malém hrnci - postup, návod

Na plotně pečeme hlavně menší kousky masa, protože by nám v troubě vyschla. Na rendlík dáme kousek másla a když je rozpálené, maso v něm rychle opečeme po všech stranách. Poté je zcela málo podlijeme, aby se nám tuk nepřipálil.

Jak to udělat, aby se volská oka, pokrmy připravované v lívanečníku nepřipalovaly - tipy, rady, doporučení (voda)

Pečeme-li cokoli na lívanečníku, necháme vždy jednu jamku prázdnou. Nalijeme do ní vodu a často ji doléváme. Tím zabráníme tomu, že se volská oka apod. nepřipálí.

Jak péct pokrmy, moučníky z máslového těsta - postup, návod

Máslové těsto pečeme ve velmi dobře vyhřáté troubě. Pokud by na povrchu příliš rychle zežloutlo, přikryjeme ho papírem. Nesmíme troubu velmi často otvírat.

Jak upéct pokrmy, moučníky z lístkového těsta, aby nám těsto krásně listkovalo - postup, návod

U lístkového těsta záleží úspěch na správném pečení. Toto těsto potřebuje troubu z počátku hodně vyhřátou, při dopékání teplotu prudce snížíme. Papír vložený do trouby musí ihned zežloutnout, nikoliv tmavě zhnědnout. Troubu neotvíráme často, aby se neochladil vzduch. Teprve, když pečivo začne zlátnout, nahlédneme do ní a při snížené teplotě dopékáme.

Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení

Linecké těsto vkládáme do dobře vyhřáté, středně teplé trouby, kdy papír po vložení sice zežloutne, ale nezhnědne.

Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady

Kynutá těsta musíme nechat řádně vykynout a pak ještě dokynout na plechu před vložením do trouby. Vkládáme je do předehřáté, teplejší trouby, kdy papír vložený do ní ihned zežloutne.

Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení

Piškotová bublanina se srazí, dáme-li příliš vlhké ovoce. Použili jsme asi málo okapané ovoce. Rovněž tak škodí větší dávka citrónové šťávy.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny