Potraviny a vaření
Jak zvýšit, zvýraznit chuť koření v pokrmech - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3625x
Chuť koření zvýrazníme, když ho před rozdrcením jemně opražíme.
Jak zmírnit zápach a silnou česnekovou chuť při přípravě bramboráku - tipy, rady (petželová nať)
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3112x
Zápach z česneku odstraníme petrželovou natí, kterou několikrát v dlani promneme. Přidáním petrželové natě do bramboráku se zvýší obsah vitaminu C a zmírní česneková chuť.
Jak skladovat, uchovávat větší množství česneku - postup, návod
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4861x
Tvrdé paličky česneku, zakoupené na podzim, oloupeme, naskládáme do větší sklenice a zalijeme vlažnou osolenou vodou (na l litr vody asi 300 g soli). Protřeseme, aby unikl vzduch, láhev ovážeme celofánem a uložíme ve spíži. Láhev ovážeme tmavým papírem nebo utěrkou, aby česnek nebyl na světle.
► Jak skladovat, uchovávat oloupaný česnek - tipy, rady, doporučení (olej)
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 11022x
Česnek nám dlouho vydrží oloupaný, když ho vložíme do skleničky se stolním olejem.
Jak to udělat, aby nebylo česnek moc cítit - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2925x
Česnek nebude tolik „ vonět „, ponoříme-li ho na chvíli do osolené vody.
Jak udělat, vyrobit česnekovou pastu, jak skladovat česnek, aby se nezkazil - postup, návod
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4871x
Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na kilogram česneku postačí 11 gramů soli a trochu oleje. Česnekovou pastu napěchujeme do čisté nádoby nebo sklenice a dobře uzavřeme. Takto připravený dlouho vydrží a bude vždy po ruce k přípravě oblíbeného jídla.
Jak skladovat, uchovávat česnek - postup, návod
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6032x
Česnek na zimu můžeme uložit tak, že ho oloupeme, stroužky vložíme do mikroténového sáčku a uschováme v mrazničce. Česnek tím neztratí ani chuť ani vůni a můžeme ho kdykoliv použít.
Jak správně používat česnek jako koření, kořenící přípravek - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3366x
Česnekem kořeníme přiměřeně, protože, dá-li se ho velké množství, zkazíme tím chuť pokrmu.
Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4197x
Jak oloupat česnek - do hrnce s vroucí vodou vhodíme česnek (spaříme) a vytáhneme, lehce zmáčkneme a on vystřelí sám.
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5446x
Zbylé palačinky nebo placky zabalíme a uchováme do druhého dne. Stočíme je, napříč pokrájíme na nudle, osmahneme na másle a podáváme je vlažné s malinovou šťávou. Můžeme je také podávat i jako vložku do hovězí polévky.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, co použít, aby byly palačinky po usmažení nadýchané - postup, návod
- Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny
- Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
- Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
- Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
- Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu
- Kapr na černo - recept, postup, návod na výrobu
- Pstruh na grilu se salátem - recept, postup, návod
- Roketový salát s jahodami - recept, postup, návod výroby
- Salát z jablek, celeru a hroznového vína - recept, návod, postup výroby
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)