Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zvýšit, zvýraznit chuť koření v pokrmech - tipy, rady

Chuť koření zvýrazníme, když ho před rozdrcením jemně opražíme.

Jak zmírnit zápach a silnou česnekovou chuť při přípravě bramboráku - tipy, rady (petželová nať)

Zápach z česneku odstraníme petrželovou natí, kterou několikrát v dlani promneme. Přidáním petrželové natě do bramboráku se zvýší obsah vitaminu C a zmírní česneková chuť.

Jak skladovat, uchovávat větší množství česneku - postup, návod

Tvrdé paličky česneku, zakoupené na podzim, oloupeme, naskládáme do větší sklenice a zalijeme vlažnou osolenou vodou (na l litr vody asi 300 g soli). Protřeseme, aby unikl vzduch, láhev ovážeme celofánem a uložíme ve spíži. Láhev ovážeme tmavým papírem nebo utěrkou, aby česnek nebyl na světle.

► Jak skladovat, uchovávat oloupaný česnek - tipy, rady, doporučení (olej)

Česnek nám dlouho vydrží oloupaný, když ho vložíme do skleničky se stolním olejem.

Jak to udělat, aby nebylo česnek moc cítit - tipy, rady, doporučení

Česnek nebude tolik „ vonět „, ponoříme-li ho na chvíli do osolené vody.

Jak udělat, vyrobit česnekovou pastu, jak skladovat česnek, aby se nezkazil - postup, návod

Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli. Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na  kilogram česneku postačí 11 gramů soli a trochu oleje. Česnekovou pastu napěchujeme do čisté nádoby nebo sklenice a dobře uzavřeme. Takto připravený dlouho vydrží a bude vždy po ruce k přípravě oblíbeného jídla.

Jak skladovat, uchovávat česnek - postup, návod

Česnek na zimu můžeme uložit tak, že ho oloupeme, stroužky vložíme do mikroténového sáčku a uschováme v mrazničce. Česnek tím neztratí ani chuť ani vůni a můžeme ho kdykoliv použít.

Jak správně používat česnek jako koření, kořenící přípravek - tipy, rady, doporučení

Česnekem kořeníme přiměřeně, protože, dá-li se ho velké množství, zkazíme tím chuť pokrmu.

Jak lehce oloupat česnek - posrup, návod (vřelá voda)

Jak oloupat česnek - do hrnce s vroucí vodou vhodíme česnek (spaříme) a vytáhneme, lehce zmáčkneme a on vystřelí sám.

Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept

Zbylé palačinky nebo placky zabalíme a uchováme do druhého dne. Stočíme je, napříč pokrájíme na nudle, osmahneme na másle a podáváme je vlažné s malinovou šťávou. Můžeme je také podávat i jako vložku do hovězí polévky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny