Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

K čemu lze použít vodu z rozmrazeného špenátu - tipy, rady

Vodu z čerstvého špenátu nevyléváme, neboť obsahuje cenné látky. Použijeme ji na úpravu polévky, omáčky apod.

Jak uvařit špenát, aby při vaření neztratil barvu - rady, doporučení

Špenát na rozdíl od jiné zeleniny vaříme odkrytý, aby neztratil barvu.

Jak často, v jakém časovém intervalu vyměňovat koření v kořenkách - tipy, rady, doporučení

Jednou za rok všechno koření probereme a vyčichlé vyhodíme.

Jak to udělat, aby nám koření v kořenkách při vaření nezvlhlo a nezměnilo aroma - rady, doporučení

Kořenky nikdy nedržíme přímo nad kouřícím hrncem, obsah navlhne a změní aroma.

Jak skladovat, uchovávat koření, aby co nejdéle vydrželo - tipy, rady, doporučení

Koření skladujeme vždy v tmavých nádobkách nebo ve skříňce. Světlo a teplo mu škodí.

Jak nakupovat koření - tipy, rady, doporučení

Lepší je kupovat celé koření (muškát, pepř, kmín) a drtit nebo mlít je doma těsně před použitím.

Jak, z čeho, z jakých surovin si vyrobit, připravit univerzální kořenící přípravek, kořenící směs - postup, návod

Celou řadu pokrmů můžeme ochucovat kořením, které si sami připravíme: Potřebujeme k tomu 30 g černého pepře, 10 g bílého pepře, 5 g muškátového oříšku, 2 bobkové listy, 5 g hřebíčku, 5 g tymiánu, 5 g muškátového květu, 20 g zázvoru. Koření, které není mleté, rozemeleme nebo roztlučeme, smícháme s ostatními, prosejeme a uložíme do dobře těsnící sklenice.

Proč neskladovat, neuchovávat koření v papírových sáčcích - rady, doporučení

Koření neukládáme v papírových sáčcích, protože pak jednotlivé druhy načichnou druhým kořením a znehodnocují se.

Jak, z čeho, z jakých surovin namíchat pikantní koření vhodné k zelným a kapustovým pokrmům - recept

Jak namíchat pikantní koření: ke 100 g křenu dáme 1 polévkovou lžíci octa a cukru. Tuto směs necháme asi 3 dny stát. Takto připravené koření je vhodné ke všem kapustovým a zelným pokrmům.

Jak správně skladovat, uchovávat koření, v jakém množství koření kupovat, nakupovat - tipy, rady doporučení

Koření vždy kupujeme v malém množství, pouze tolik, kolik spotřebujeme v krátkém čase, neboť brzy vyčichne a ztrácí na kvalitě. Uchováváme ho nejlépe ve skleněných nádobách se zabroušeným hrdlem a v temnu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny