Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby

Šebestiánský salát s domácí majonézou - suroviny:   300 g červené řepy
,   300 g celeru
,   200 g brambor,   1 lžíce šťávy z citronu,   2 dcl slunečnicového oleje,   2 žloutky,   1 lžice octa,   petržel a fenyklové kvítky na ozdobu,   sůl,   pepř
.  

Číst dál: Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby

Hruškový salát se špenátem, ořechy, slaninou a

Hruškový salát - suroviny: smažené hrušky,   špenát,   slanina,   vlašské ořechy,   sýr feta.  

Číst dál: Hruškový salát se špenátem, ořechy, slaninou a

Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu

Bulgurový salát - suroviny:   bulgur,   sůl,   čerstvě mletý pepř,   čerstvý koriandr,   hladkolistá petržel,   pár lístků máty,   jarní cibulka,   citronová šťáva,   rajčata,   okurka,   římský kmín,   olivový olej.  

Číst dál: Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu

Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby

Celerový salát: nejprve připravíme sojanézu, která je mnohem zdravější než majonéza z vajec a oleje. Základní pravidlo zní jeden díl sójového mléka na dva díly rostlinného oleje, ideálně slunečnicového, který má neutrální chuť.

Číst dál: Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby

Jak to udělat, aby sádlo při škvaření nestříkalo - tipy, rady, doporučení (chlebová kůrka)

Sádlo při škvaření nestříká, vložíme-li do něho kousek chlebové kůrky.

Jak to udělat, aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, chládlo - postup, návod

Aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, postavíme nádobu do větší nádoby se studenou vodou nebo dřezu a několikrát vyměníme vodu.

Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo - postup, návod

Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo, není nakrájení na kostičky, pokud nám nezáleží na škvarcích. Jednodušší je rozemlít syrové sádlo na masovém strojku. Tímto způsobem získáme mnohem více sádla.

Jak, čím ochutit sádlo při škvaření, aby mělo výbornou chuť - postup, návod

Chceme-li mít sádlo po vyškvaření chutné, přidáme do něho během škvaření kousek tymiánu a za chvíli vyjmeme. Můžeme přidat nakrájenou cibuli a nakrájené jablko. Vše necháme v sádle, až se přeškvaří a potom procedíme.

Co přidat ke koření, aby se kořenky neucpávaly - tipy, rady (hrách, rýže)

Aby se kořenky neucpávaly, k pepři přihodíme jedno zrnko hrachu a k soli přidáme několik zrnek rýže.

Co vše je dobré vědět o soli

Sůl ve slánce nezvlhne, když do ní vložíme několik zrnek rýže. Chceme-li mít sůl jemnou, necháme ji dobře oschnout a pak ji válečkem na nudle dobře rozmačkáme. Sůl přitahuje vlhko, na ní se nejlépe pozná změna počasí. Sůl přidáváme do vařících fazolí, jsou uvařeny o třetinu doby dříve. Nejoptimálnější dávka soli pro jednoho člověka by měla činit jen 2 až 5 gramů.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny