Potraviny a vaření
Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2465x
Šebestiánský salát s domácí majonézou - suroviny: 300 g červené řepy , 300 g celeru , 200 g brambor, 1 lžíce šťávy z citronu, 2 dcl slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžice octa, petržel a fenyklové kvítky na ozdobu, sůl, pepř .
Číst dál: Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby
Hruškový salát se špenátem, ořechy, slaninou a
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3249x
Hruškový salát - suroviny: smažené hrušky, špenát, slanina, vlašské ořechy, sýr feta.
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4500x
Bulgurový salát - suroviny: bulgur, sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvý koriandr, hladkolistá petržel, pár lístků máty, jarní cibulka, citronová šťáva, rajčata, okurka, římský kmín, olivový olej.
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4602x
Celerový salát: nejprve připravíme sojanézu, která je mnohem zdravější než majonéza z vajec a oleje. Základní pravidlo zní jeden díl sójového mléka na dva díly rostlinného oleje, ideálně slunečnicového, který má neutrální chuť.
Jak to udělat, aby sádlo při škvaření nestříkalo - tipy, rady, doporučení (chlebová kůrka)
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2778x
Sádlo při škvaření nestříká, vložíme-li do něho kousek chlebové kůrky.
Jak to udělat, aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, chládlo - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2975x
Aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, postavíme nádobu do větší nádoby se studenou vodou nebo dřezu a několikrát vyměníme vodu.
Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3690x
Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo, není nakrájení na kostičky, pokud nám nezáleží na škvarcích. Jednodušší je rozemlít syrové sádlo na masovém strojku. Tímto způsobem získáme mnohem více sádla.
Jak, čím ochutit sádlo při škvaření, aby mělo výbornou chuť - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4696x
Chceme-li mít sádlo po vyškvaření chutné, přidáme do něho během škvaření kousek tymiánu a za chvíli vyjmeme. Můžeme přidat nakrájenou cibuli a nakrájené jablko. Vše necháme v sádle, až se přeškvaří a potom procedíme.
Co přidat ke koření, aby se kořenky neucpávaly - tipy, rady (hrách, rýže)
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3578x
Aby se kořenky neucpávaly, k pepři přihodíme jedno zrnko hrachu a k soli přidáme několik zrnek rýže.
Co vše je dobré vědět o soli
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3855x
Sůl ve slánce nezvlhne, když do ní vložíme několik zrnek rýže. Chceme-li mít sůl jemnou, necháme ji dobře oschnout a pak ji válečkem na nudle dobře rozmačkáme. Sůl přitahuje vlhko, na ní se nejlépe pozná změna počasí. Sůl přidáváme do vařících fazolí, jsou uvařeny o třetinu doby dříve. Nejoptimálnější dávka soli pro jednoho člověka by měla činit jen 2 až 5 gramů.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak, čím ochránit mléko před zkysnutím - tipy, rady (sůl)
- Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
- ► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod
- Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
- V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
- Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
- Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
- Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
- Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod
- Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)