Potraviny a vaření
Jak to udělat, co použít, aby byly palačinky po usmažení nadýchané - postup, návod
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3132x
Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější.
Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3283x
Houbový kuba - suroviny: 300 g krup, 50 g sušených hřibovitých hub, 3 dcl sádla nebo oleje, 2 menší cibule, ¾ l vody, špetka majoránky, čerstvě mletý pepř, lžička drceného kmínu, půl paličky česneku.
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4873x
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - suroviny: Omáčka - 1 střední máslová dýně nebo dýně Sweet Dumpling 600 g, lžíce olivového oleje, ½ polévkové lžíce usušené šalvěje, sůl a pepř, 5 kuliček pepře, 1 citron, parmazán a čerstvá šalvěj na ozdobení.
Číst dál: Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4395x
Barevné těstoviny si můžete snadno doma vyrobit pomocí přírodních barviv. Těsto na barevné těstoviny vyrobíme z 1 vejce a 100 g mouky.
Číst dál: Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3934x
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - suroviny: ¼ kg mangoldu, 2 stroužky česneku, jeden nasekaný, jeden překrojený na půlku, 120 g uzeného pstruha (nebo makrely), 2 lžíce olivového oleje, 2 krajíce celozrného venkovského chleba, sůl, čerstvě namletý pepř, kousky citronu na pokapání.
Číst dál: Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2891x
Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - suroviny: 1 kg lososa bez kůže, 1 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená šalotka, ¼ hrníčku octa z červeného vína, ¼ hrníčku hrubozrné hořčice, ¼ hrníčku hnědého cukru, salát, 400 g řeřichy (a dalších listovin tohoto druhu), hrst konopných semínek, citron nakrájený na klínky.
Číst dál: Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu
Kapr na černo - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2735x
Kapr na černo - suroviny: 2 lžíce másla, kořenová zelenina (1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel), nastrouhaná, 1 cibule, nadrobno nakrájená, 2 lžíce krupicového cukru, směs koření (3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list), 2 kolečka citronu i s kůrou, 25 ml octa, 750 ml rybího vývaru nebo vody, 6 porcí kapra, osolených, 4 lžíce povidel, 100 g sušených švestek, pokrájených,
50 g loupaných mandlí, nasekaných, 20 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, nasekaných, 2 lžíce strouhaného perníku.
Pstruh na grilu se salátem - recept, postup, návod
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2754x
Pstruh na grilu se salátem - suroviny: pstruh, sůl, citron, oregano nebo další bylinky, libovolná zelenina.
Číst dál: Pstruh na grilu se salátem - recept, postup, návod
Roketový salát s jahodami - recept, postup, návod výroby
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2604x
Roketový salát s jahodami - suroviny: ¼ kila nakrájených jahod na čtvrtky, 2 polévkové lžíce balzamikového octa, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě namletý pepř, 2 hrsti rokety, půl hrníčku nasekaných pekanových oříšků.
Číst dál: Roketový salát s jahodami - recept, postup, návod výroby
Salát z jablek, celeru a hroznového vína - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: pátek 27. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2793x
Salát z jablek, celeru a hroznového vína - suroviny: 50 g vlašských ořechů, 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájených diagonálně plus lístky na ozdobu, 2 jablka bez jádřince, nakrájené na tenké půlměsíčky, 150 g kuliček hroznového vína, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky vinného či jablečného octa, sůl, čerstvě namletý pepř.
Číst dál: Salát z jablek, celeru a hroznového vína - recept, návod, postup výroby
Další rady a tipy v této kategorii:
- Šebestiánský salát s majonézou z řepy, celeru, brambor - recept, návod, postup výroby
- Hruškový salát se špenátem, ořechy, slaninou a
- Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
- Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
- Jak to udělat, aby sádlo při škvaření nestříkalo - tipy, rady, doporučení (chlebová kůrka)
- Jak to udělat, aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, chládlo - postup, návod
- Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo - postup, návod
- Jak, čím ochutit sádlo při škvaření, aby mělo výbornou chuť - postup, návod
- Co přidat ke koření, aby se kořenky neucpávaly - tipy, rady (hrách, rýže)
- Co vše je dobré vědět o soli
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)