Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, co použít, aby byly palačinky po usmažení nadýchané - postup, návod

Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější.

Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny

Houbový kuba - suroviny:   300 g krup,   50 g sušených hřibovitých hub,   3 dcl sádla nebo oleje,   2 menší cibule,   ¾ l vody,   špetka majoránky,   čerstvě mletý pepř,   lžička drceného kmínu,   půl paličky česneku.  

Číst dál: Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny

Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu

Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - suroviny:   Omáčka -  1 střední máslová dýně nebo dýně Sweet Dumpling 600 g,   lžíce olivového oleje,   ½ polévkové lžíce usušené šalvěje,   sůl a pepř,   5 kuliček pepře,   1 citron,   parmazán a čerstvá šalvěj na ozdobení.  

Číst dál: Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu

Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin

Barevné těstoviny si můžete snadno doma vyrobit pomocí přírodních barviv. Těsto na barevné těstoviny vyrobíme z  1 vejce a 100 g mouky.  

Číst dál: Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - suroviny:   ¼ kg mangoldu,   2 stroužky česneku, jeden nasekaný, jeden překrojený na půlku,   120 g uzeného pstruha (nebo makrely),   2 lžíce olivového oleje,   2 krajíce celozrného venkovského chleba,   sůl,   čerstvě namletý pepř,   kousky citronu na pokapání.  

Číst dál: Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - suroviny:   1 kg lososa bez kůže,   1 lžíce olivového oleje,   1 nakrájená šalotka,   ¼ hrníčku octa z červeného vína,   ¼ hrníčku hrubozrné hořčice,   ¼ hrníčku hnědého cukru,   salát,   400 g řeřichy (a dalších listovin tohoto druhu),   hrst konopných semínek,   citron nakrájený na klínky.  

Číst dál: Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu

Kapr na černo - recept, postup, návod na výrobu

Kapr na černo - suroviny:   2 lžíce másla,   kořenová zelenina (1 mrkev, 1 menší celer, 1 petržel), nastrouhaná,   1 cibule, nadrobno nakrájená,   2 lžíce krupicového cukru,   směs koření (3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list),   2 kolečka citronu i s kůrou,   25 ml octa,   750 ml rybího vývaru nebo vody,   6 porcí kapra, osolených,   4 lžíce povidel,   100 g sušených švestek, pokrájených,  
50 g loupaných mandlí, nasekaných, 20 g rozinek,   50 g vlašských ořechů, nasekaných,   2 lžíce strouhaného perníku.  

Číst dál: Kapr na černo - recept, postup, návod na výrobu

Pstruh na grilu se salátem - recept, postup, návod

Pstruh na grilu se salátem - suroviny:   pstruh,   sůl,   citron,   oregano nebo další bylinky,   libovolná zelenina.  

Číst dál: Pstruh na grilu se salátem - recept, postup, návod

Roketový salát s jahodami - recept, postup, návod výroby

Roketový salát s jahodami - suroviny:   ¼ kila nakrájených jahod na čtvrtky,   2 polévkové lžíce balzamikového octa,   2 polévkové lžíce olivového oleje,   sůl,   čerstvě namletý pepř,   2 hrsti rokety,   půl hrníčku nasekaných pekanových oříšků.  

Číst dál: Roketový salát s jahodami - recept, postup, návod výroby

Salát z jablek, celeru a hroznového vína - recept, návod, postup výroby

Salát z jablek, celeru a hroznového vína - suroviny:   50 g vlašských ořechů,   3 stonky řapíkatého celeru, nakrájených diagonálně plus lístky na ozdobu,   2 jablka bez jádřince, nakrájené na tenké půlměsíčky,   150 g kuliček hroznového vína,   3 lžíce extra panenského olivového oleje,   2 lžičky vinného či jablečného octa,   sůl,   čerstvě namletý pepř.  

Číst dál: Salát z jablek, celeru a hroznového vína - recept, návod, postup výroby

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny