Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak, čím ochránit mléko před zkysnutím - tipy, rady (sůl)

Mléko ochráníme před rychlým zkysnutím přidáním špetky soli.

Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení

Houby se nesnášejí s alkoholem. Zapíjíme je raději pouze malou sklenkou piva. Rozhodně není vhodné víno, které s houbami kvasí.

► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod

Čerstvé houby uchováme v chladničce pod vlhkou utěrkou, nebo v propíchaném papírovém sáčku.

Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení

Houby nerozmrazujeme je zcela, pouze je necháme povolit. Zmrazené houby už znovu nezamrazujeme.

V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení

Houby mrazíme v takovém množství, abychom jednu várku měli na jedno použití.

Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod

Houby můžeme uchovávat i mražením v chladničce. Zmrazujeme je co nejdříve. Houby očistíme, malé necháme vcelku a velké nakrájíme na menší kusy. Předvaříme je ve slaném nálevu 2-4 minuty. Houby, které mění barvu, můžeme namočit do roztoku s kyselinou citrónovou. Potom je scedíme, ochladíme studenou vodou, necháme okapat a zcela vychladnout. Nasucho zmrazené houby ukládáme do mikrotenových sáčků.

Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod

Při zavařování podzimních hub ve slaném nálevu, přidáme do nálevu na 1 litr asi 20 g kyseliny citrónové, aby houby zbělely.

Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení

Chceme-li sušené houby použít do zapékaných pokrmů, namočíme je předem do mléka a necháme chvíli nabobtnat.

Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod

Suché houby musíme předem namáčet. Pro rychlejší přípravu je výhodnější, jestliže je mezi dvěma papíry válečkem na nudle rozdrtíme na prášek. Ten uchováváme v uzavřené láhvi a přidáváme do pokrmů jako koření.

Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod

Chceme-li houby uchovat co nejvíce čerstvé, zavařujeme je do patentních sklenic - houby neztratí chuť ani vůni. Houby očistíme, nakrájíme a mírně podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř vysmahlé, vrství se tak, aby láhve vyplňovaly do 3/4. Uzavřeme a sterilujeme ve 100 °C 60 minut. Při dušení můžeme přidat i máslo.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny