Potraviny a vaření
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4497x
Zdobicí kornout plňte chytře: Kornout vložte do vyššího poháru a přes okraj ohněte. Pak ho bez problémů naplníte krémem či šlehačkou, aniž byste se při zdobení o jeho okraj umazali.
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5407x
Krajková ozdoba na povrch dortu: Chcete ozdobit tmavý povrch dortu jemnou krajkou? Pořiďte si krajkovou šablonou z papíru, položte ji na dort a vydatně poprašte jemným práškovým cukrem. Když máte povrch dortu světlý, použijte k posypu práškové kakao. V obou případech stahujte šablonu z dortu velmi opatrně.
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6311x
Krém do dortu bez hrudek: Pokud potíráte rozkrojený dortový korpus vanilkovým krémem, vezměte si na pomoc stěrku. Tu pak před každým dalším nabráním krému otřete vlhkou utěrkou. Tak se v krému nevytvoří žádné hrudky a zůstane pěkně hladký.
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4763x
Dortový korpus bez pečení: dorty s tímto korpusem z piškotů nebo ze sušenek jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pokud je těstíčko příliš drobivé, přidejte do něj více rozpuštěné Hery nebo jiného tuku.
Jak zjemnit třené těsto na bábovku marcipánovými plněnými bonbony
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3279x
Jemnějši třené těsto na bábovku. Chuť třeného těsta lze snadno ozvláštnit, přimícháte-li do něho několik nadrobno nakrájených čokoládových nebo marcipánem plněných bonbonů.
Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7754x
Špetkou jedlé sody, kterou přidáte do vody, urychlíte uvaření luštěnin.
Jak vylepšit salátovou zálivku pomocí malinové marmelády
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3654x
Salátová zálivka získá svěží ovocnou příchuť, přidáte-li do ní místo cukru malinovou marmeládu.
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4502x
Dobře zapečený nákyp: Nákyp se vám určitě nespálí, když ho těsně před dopečením na pár minut pokryjete archem alobalu.
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4621x
Pěkně hladké domácí těstoviny: Těsto bude hladší, použijeteli na zpracování více žloutků než bílků. Důležité je také přidat do těsta trochu olivového oleje.
Jak zvýraznit kořeněnou chuť okurek při zavařování
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4434x
Jestliže si sami nakládáte okurky, předtím, než je vložíte do zavařovací lahve, je kolem dokola propíchejte vidličkou. Tak se lépe ochutí připraveným nálevem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
- Jak zabránit slepení palačinek po smažení
- Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
- Toast ochucený rajčetem jako příloha k salátům a pečenému masu - recept, postup, návod
- Jak udržet šťavnatost koláče po rozmrazení z mrazáku
- Jak využít skořápky od vajec - želatinové vejce se šunkou, kukuřicí, paprikou, bylinkami
- Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
- Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
- Na co je možné použít sušená rajčata a jak je zakonzervovat?
- Čím je možné nahradit leštěnku, leštidlo do myčky na nádobí
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)