Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod

Zdobicí kornout plňte chytře: Kornout vložte do vyššího poháru a přes okraj ohněte. Pak ho bez problémů naplníte krémem či šlehačkou, aniž byste se při zdobení o jeho okraj umazali.

Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa

Krajková ozdoba na povrch dortu: Chcete ozdobit tmavý povrch dortu jemnou krajkou? Pořiďte si krajkovou šablonou z papíru, položte ji na dort a vydatně poprašte jemným práškovým cukrem. Když máte povrch dortu světlý, použijte k posypu práškové kakao. V obou případech stahujte šablonu z dortu velmi opatrně.

Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod

Krém do dortu bez hrudek: Pokud potíráte rozkrojený dortový korpus vanilkovým krémem, vezměte si na pomoc stěrku. Tu pak před každým dalším nabráním krému otřete vlhkou utěrkou. Tak se v krému nevytvoří žádné hrudky a zůstane pěkně hladký.

Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek

Dortový korpus bez pečení: dorty s tímto korpusem z piškotů nebo ze sušenek jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pokud je těstíčko příliš drobivé, přidejte do něj více rozpuštěné Hery nebo jiného tuku.

Jak zjemnit třené těsto na bábovku marcipánovými plněnými bonbony

Jemnějši třené těsto na bábovku. Chuť třeného těsta lze snadno ozvláštnit, přimícháte-li do něho několik nadrobno nakrájených čokoládových nebo marcipánem plněných bonbonů.

Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody

Špetkou jedlé sody, kterou přidáte do vody, urychlíte uvaření luštěnin.

Jak vylepšit salátovou zálivku pomocí malinové marmelády

Salátová zálivka získá svěží ovocnou příchuť, přidáte-li do ní místo cukru malinovou marmeládu.

Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu

Dobře zapečený nákyp: Nákyp se vám určitě nespálí, když ho těsně před dopečením na pár minut pokryjete archem alobalu.

Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady

Pěkně hladké domácí těstoviny: Těsto bude hladší, použijeteli na zpracování více žloutků než bílků. Důležité je také přidat do těsta trochu olivového oleje.

Jak zvýraznit kořeněnou chuť okurek při zavařování

Jestliže si sami nakládáte okurky, předtím, než je vložíte do zavařovací lahve, je kolem dokola propíchejte vidličkou. Tak se lépe ochutí připraveným nálevem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny