Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak vyleštit příbory bez práce snadno a rychle

Chcete-li mít lesklé příbory, dejte je na 15 minut do vody, ve které jste vařili brambory. Pak je opláchněte a pečlivě osušte.

Jak naostřit struhadlo na zeleninu a ovoce v kuchyni snadno a rychle

Pokud máte struhadlo na ovoce a zeleninu už málo ostré, stačí ho přebrousit smirkovým papírem. Hrany struhadla se tím ztenčí a struhadlo bude výrazně ostřejší.

Jak se zbavit čajových skvrn v termosce nebo hrnku snadno a rychle

Skvrn od čaje v hrnku nebo termosce se zbavíte, když je přetřete kouskem vaty namočené do octa. Termosku můžete také vyčistit vložením trošky písku s vodou. Opakovaným opatrným štěrcháním se i velmi silně přilepené usazeniny uvolní.

Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků

Aby se bramborové knedlíky nerozvařily, přidáme do vroucí vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.

Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli

Aby po otevření vydrželo delší dobu čerstvé a nezkyslo, vhoďte do něj po otevření špetku soli. Mléko vydrží čerstvé a nezkysne po delší dobu. 

Pikantní řízky - jak dodat řízkům pikantní chuť

Pokud chcete udělat řízky pikantní, potřete maso před obalováním francouzskou hořčicí. Pomoci může i hustý ostrý kečup nebo prolisovaný česnek.

Jak zabránit vytečení náplně štrůdlu

Jak docílit toho, aby náplň štrůdlu nevytekla? Stačí na ni poklást piškoty nebo posypat jemnou strouhankou, nejlépe ze sladkého pečiva. Chuť se nepokazí a závin zůstane bez poskvrnky.

Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější

Řízky mohou mít skvělou chuť, když do strouhanky přimícháte např. bylinky nebo nastrouhaný sýr či kari koření.

Jak zbavit vnitřnosti (játra a ledvinky) zápachu před vařením

Ledvinky, játra a zvěřina mají specifický pach, kvůli kterému je mnoho lidí nejí. Když však maso namočíme přes noc do mléka, nejenže bude krásně  vonět, ale bude i velice křehké.

Křupavá drobenka na koláč, buchtu - jak ji udělat?

Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Po zapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny