Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zbavit ředkev pálivé, štiplavé chuti

Krystalky soli si také velmi elegantně poradí e štiplavou chutí ředkve. Kolečka ředkve asi 30 minut před podáváním jednoduše posypte soli. Uvidíte, že zelenina bude jemnější a příjemně peprná (méně ostrá).

Jak zbavit plastovou dózu zápachu

Když plastové dózy nepříjemně zapáchají, dejte do nich dvě lžíce kávového logru (socu) a uložte je na jeden den do mrazáku. Až kávová sedlina roztaje, zmizí i nepříjemný zápach. Miska s kávovým logrem vnese svěŽÍ vůni také do lednice.

Čím je možné nahradit štětec na potírání těsta (mašlovačku)

Levné štětce na potírání těsta vám dlouho nevydrží a většinou z nich odpadávají štětiny. Koupíte-li si silikonovou mašlovačku (silikonový štětec na potírání těsta), nestane se vám to a navíc ji snadno udržíte v čistotě.

Číst dál: Čím je možné nahradit štětec na potírání těsta (mašlovačku)

Jak vyčistit cínové nádobí

Cínové tácy nebo poháry se budou opět pěkně lesknout, potřete-li je teplým pivem. K vyleštění použijte starou silonku.

Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?

Čokoládové muffiny ozdobte lžící vanilkového krému a posypte kokosem. 

Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč

Sníh z bílků určený k ozdobení povrchu dortu nabírejte navlhčenou lžící a rozetřete ho po povrchu. Neroztírejte ho, ale až k okrajům, protože sníh se během pečeni rozlévá a pak by se přilepil na okraje pečicí formy.

Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější

Báječně nadýchané třené těsto vytvoříte tak, že do směsi vajec s tukem přidáte žloutky a bílek odděleně. Žloutky vmíchejte a bílky přidejte až ve formě pevného sněhu.

Jak vyrovnat vyboulený dortový vídeňský korpus

Pokud je vídeňský dortový korpus ve středu poněkud vyboulený, upravíte ho tím způsobem, že horní část položíte na náplň obráceně. Vyboulený vršek se ponoří do náplně a dort z vídeňského korpusu bude mít opět svůj pravidelný klasický tvar.

Snadno roztíratelná ovocná glazura

Meruňková glazura se bude snáz roztírat, když zředíte rozehřátou marmeládu několika kapkami jablečné šťávy.

Jak rozdělit máslo přesně na poloviny

Kostka másla váží obvykle 250 g. Chcete-li ji překrojit přesně na dvě poloviny, rozkrojte ji diagonálně od jednoho roku ke druhému.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny