Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jarní salát z ledového salátu, okurky, papriky a vajíčka - recept, postup, návod k výrobě

Ledový salát nakrájejte na drobné nudličky, salátovou okurku na kostky, vajíčko uvařené natvrdo na plátky a papriku na kolečka. Všechno pěkně rozvrstvěte spolu s konzervou přírodního tuňáka a kukuřicí do ozdobných sklenic. Dresink: přírodní jogurt promíchejte s kapkou mléka, osolte, zakapejte citronovou šťávou a zaprašte kari. Pak nalijte na salát.

Jak vůbec nezašpinit sendvičovač při opékání sendviče

Sendvičovač zůstane čistý, když si snídani upečete mezi pečicím papírem.

Nazelenalé brambory vždy vařte s kmínem - nebudou jedovaté

Pokud vaříte, brambory vždy přidejte kmín. Kmín přidávali vždy naše maminky a babičky a mnohokrát nevěděli proč. Bylo to prostě ze zvyku. Přidáním kmínu se zbavíte solaninu, což je rostlinný jed. Malé děti může solanin ve větším množství i zabít. Nazelenalou část brambory odřežte a pokud je brambora celá zelená, tak ji raději vyhoďte. 

Číst dál: Nazelenalé brambory vždy vařte s kmínem - nebudou jedovaté

Jak prodloužit trvanlivost muffinů

Muffiny skladujte ve vzduchotěsné plastové dóze, vydrží tak dlouho čerstvé.

Jak zvlhčit suchou bábovku - směs

Vychladlou bábovku několikrát propíchněte špejlí, zvlhčete směsí připravené z meruňkové zavařeniny, pomerančového džusu a rumu. Nechte dobře odležet. 

Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka

Taky milujete drobenku? Můžete ji ale ještě vylepšit: bude totiž ještě křupavější, když koláč hned po upečení lehoulince orosíte studenou vodou (třeba z rozprašovače).

Jak zlepšit chuť kuřecího stehýnka bylinkami (šalvěj, tymián)

Stehýnko získá vynikající chuť, když před pečením mezi kůži a maso vsunete čerstvé bylinky (šalvěj, tymián atd.). 

Ředkvičkovo-okurkový salát pro osvěžení

Pro přípravu dvou porcí salátu oloupejte polovinu okurky, podélně ji rozřízněte a zbavte zrníček. Nakrájejte na kusy. Očistěte svazek ředkviček a pokrájejte je na čtvrtky. Dresink připravte ze sto padesáti gramů přírodního jogurtu, dvou lžic mléka a dvou lžic citronové šťávy. Promíchejte a přisypte nasekaný kopr. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Znovu vše dobře promíchejte.

Sekaná s bylinkami (s přelivem z bylinek)

Extra šmrnc získá sekaná tím, že ji během pečení několikrát potřete rozpuštěným bylinkovým máslem. Nejlíp pak chutná s domácí bramborovou kaší a kedlubnou.

Ryba na zelenině - recept, postup, návod k výrobě

Cibule, celer, mrkve a bylinky nakrájejte na kousky a dejte do pánve. Rybu na lůžko položte. Získá senzační aroma a nepřilepí se při smažení ke dnu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny