Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Staré brambory bez chuti - jak, čím ochutit, vylepšit chuť (ocet, bujón)

Staré brambory získají na chuti, když k nim při vaření přidáte lžičku octa, kmín nebo je místo ve vodě vaříte v bujónu. Čím jsou brambory starší, tím více vody dejte na vaření.

Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)

Nové brambory se lépe škrábou, namočíte-li je do slané vody.

Skladování, uchovávání brambor - jak skladovat, uchovat

Jak skladovat brambory? Skladujte vždy pouze brambory podzimní, které jsou vhodné na uskladnění. Ještě než brambory uložíte, je dobré nechat je tak dva týdny "vydýchat" v nějaké temné, ale dobře větratelné místnosti s teplotou okolo 17 C. Skladujte při teplotách kolem 4-5 C, krátkodobě při teplotě do 8 C.

Číst dál: Skladování, uchovávání brambor - jak skladovat, uchovat

Jak, čím zabránit sedání much na maso (cibule)

Maso ochráníte před mouchami, když je obložíte vrstvou cibule.

Zápach v bytě, domě při pečení ryb - jak, čím zabránit, zamezit, předejít (jablko)

Když pečete rybu, zabránit nepříjemnému zápachu můžete tak, že do pekáče přidáte rozkrojené jablko. To při pečení zápach pohltí. Ryba nebude cítit, navíc bude její maso jemnější a bude skvěle chutnat.

Zápach z vaření v kuchyni - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet, skořice, voda)

Snadno a rychle se nepříjemných výparů a pachů zbavíte, když na plotně ponecháte chvíli povařit vodu s octem, do které přidáte lžičku skořice.

Zápach na nádobí, kuchyňském náčiní od ryb, cibule, aromatických surovin - jak, čím odstranit, zbavit se (citron)

Citron zažene pachy. Především dřevěná nebo umělohmotná prkénka na maso, ale také plastové nádobí snadno a dlouhodobě přejímá pach ryb, cibule a jiných aromatických surovin, které používáte v kuchyni. Nepříjemné vůně se zbavíte, když je několikrát potřete rozpůleným nebo vymačkaným citronem.

Sklenice v horké vodě praskají - jak, čím zabránit, zamezit

Sklenice, které chcete ponořit do horké vody, neprasknou, když je ponořujete vrchním okrajem dolů.

Plechy na pečení špinavé, zašlé - jak, čím vyčistit (sůl)

Plechy na pečení zbavte hned po upotřebení všech připečených částí a ještě horké čistěte solí. Dobře je do sucha vytřete.

Nože páchnou od ryb, cibule - jak, čím odstranit zápach (sůl)

Nože s pachem ryb nebo cibule vytřete solí a pak dobře opláchněte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny